Už když fantasy seriál natáčel, tušil, že je zle. „Během něj jsem měl záchvaty kašle. Pak se opakovaly v únoru 2020 na dovolené ve Vietnamu. Po návratu už začala opatření kvůli koronaviru a zavřeli mi bazén. Cítil jsem podivný fyzický neklid. Připisoval jsem to tomu, že nemohu plavat,“ svěřil se Hryc v rozhovoru pro Blesk. A pak už to šlo rychle.

Boj o život

„Otekl mi článek prstu na pravé noze, pak na levé, a když mě k tomu ještě začala bolet ruka, šel jsem k lékaři. Odebral mi krev a za dvě hodiny mi volal, že musím okamžitě do nemocnice. Krevní obraz signalizoval, že mi jde o život!“ přiznal herec, který zákeřné nemoci devět měsíců statečně vzdoroval, 31. ledna ale svůj boj prohrál.

Do role obsadila Hryce dcera Wanda Adamík Hrycová (42), která je zároveň i producentkou Slovanů. O leukemii tehdy neměla tušení....

Nejdražší seriál

Andrej spolu s dalšími slovenskými herci (např. Zuzana Fialová, 46), Tomáš Maštalíř, 43) natáčel na severozápadě Ukrajiny v Žytomyrské oblasti kousek od Kyjeva. Na těchto místech byly postaveny dvě historické slovanské dřevěné vesnice. I díky svému pohádkově laděnému vyprávění si Slované v zahraničí ihned vysloužili srovnání s podobnými fantasy seriály, jako jsou Vikingové či Hra o trůny. S rozpočtem přesahujícím čtyři miliony eur (přes 100 milionů korun) je dosud nejdražším slovenským televizním projektem.

VIDEO: Náhlá smrt Ladislava Mrkvičky! Verešová po kauze s pornem! A Hryc porušil vánoční slib

Video
Video se připravuje ...

Náhlá smrt Ladislava Mrkvičky! Verešová po kauze s pornem! A Hryc porušil vánoční slib Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
12 fotografií