Ve 13:15 se v prostorách bratislavského krematoria sešel úzký kruh nejbližších osob velikána české a slovenské obce Andreje Hryce. Kromě dcery Wandy (42), jejího manžela a Hrycovy manželky Veroniky (65) přišli dát zesnulému poslední sbohem Andrejova sestra, její syn a dlouholetá rodinná přítelkyně.

Mezi smutečními hosty byl také hercův dobrý kamarád Dušan Cinkota, jenž se na popud Wandy ujal smuteční řeči. Ostatní, na které se kvůli protiepidemickým opatřením nedostalo, sledovali mši venku na obrazovkách. Před budovou stepovala například hercova vnoučata, scenárista Ján Gordulič, spisovatel Stefan Wimmer nebo režisér a moderátor Oliver Andrásy. Podle informací slovenského serveru Pluska.sk dohlíží na dodržování všech opatření policie.

VIDEO: Andrej Hryc: Budu pracovat, dokud mě netrefí šlak!

Video
Video se připravuje ...

Andrej Hryc: Budu pracovat, dokud mě netrefí šlak! Blesk TV

Obřadu se ujal duchovní otec Rasťo, jenž v minulosti oddal Wandu a křtil také jejího syna. Zlomená dcera zesnulého herce před časem nastínila, jak bude mše probíhat, nebylo tedy překvapením, když se krátce po zahájení rozezněla skladba Sunrise, Sunset z muzikálu Šumař na střeše, Andyho oblíbená píseň.

Na obrazovkách před krematoriem se promítaly fotografie Andreje s přáteli a rodinou. Před truchlící po dohrání první písně předstoupil Dušan Cinkota a přednesl svůj krátký, leč procítěný smuteční proslov, jenž byl zakončen slzami: „Odchází člověk, který miloval lidi. Zaslouží si velký potlesk, bude mi chybět, můj kamarád,“ cituje Cinkotova slova slovenská Pluska. Poté se krematoriem rozezněla skladba Night Calls od Joea Cockera.

VIDEO: Zemřel Andrej Hryc (†71): V limuzíně Blesku mluvil o přízni žen i smrti syna.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Andrej Hryc (†71): V limuzíně Blesku mluvil o přízni žen i smrti syna. Blesk TV

Fotogalerie
65 fotografií