Přestože si nevěřili ani na postup do vyšších kol StarDance XI, nakonec tanečník Marek Dědík (40) a farářka Martina Viktorie Kopecká dotančili v roce 2021 až do samotného finále! V něm však už neměli šanci proti herci Janu Cinovi (35) a jeho tanečnici Adrianě Maškové (25).

Nyní se Kopecká po dvou letech vrátila na místo činu, když byla pozvána jako host na jeden ze soutěžních večerů letošní řady. A nepřineslo jí to právě pocity nadšení...

„Padla na mě taková tíha toho, když si vzpomenu, jaké to bylo, když jsme tam vždycky přišli nacvičovat,“ svěřila Dědíkovi. „Mám to tak moc spojený s nervozitou a se stresem, že mi chvíli trvalo, než jsem se uklidnila a uvědomila si, že nic nemusím!“ popsala s tím, že ji zneklidňovala i myšlenka, že ji bude Marek Eben (65) před kamerami zpovídat.

Nenávist diváků

Během svého působení v soutěži byla nejznámější česká farářka zkraje zvědavá, co na jejich taneční výkony říkají diváci, a tak se ihned neohroženě vrhla do čtení diskuzí. Což obvykle nebývá nejlepší nápad.

„Velmi rychle jsem toho ale zase zanechala. I když jsem se pak občas pustila do diskuze s lidmi, kteří mě tím svým komentářem zranili,“ zavzpomínala. „Ať si komentujou, jak tančíme... Ale oni na základě toho hodnotili, jestli jsem nebo nejsem dobrá farářka! A to mi přišlo hrozně nefér, když nikdy nebyli u nás v kostele, nezažili mě a ani se mnou nikdy nemluvili,“ vysvětlila.

Brali jí sílu

S některými z nich si to ale prý nakonec opravdu vyříkala a v dobrém se zase rozloučili. Jiní však kritikou nešetřili ani nadále. „Už jsem to pak nemohla číst, protože by mi to bralo sílu, kterou jsem sama neměla,“ přiznala.

BLESK Víte, že…

  • Kopecká letos poprvé přiznala homosexuální orientaci a ve společnosti se začala objevovat s partnerkou Andreou.

Tělu naložila z nuly na sto!

Svými výkony a postupem v soutěži překvapila nakonec Kopecká nejen své okolí, ale především i sama sebe. „Dodneška nechápu, že to moje tělo vydrželo. Nejsem žádná velká sportovkyně nebo spíš nejsem vůbec sportovkyně. Jsem literární pecka, která sedí v gauči a pohyb mě nikdy moc nezajímal, takže to pro mě bylo z nuly na sto,“ překvapila.

Repete? Klidně...

Přestože má ještě i dnes ze StarDance divné pocity v žaludku, do soutěže by prý rozhodně šla znova. Mimo přátel a zkušeností v ní totiž objevila velkou lásku – k tanci. „Tím pohybem se rozhýbe mnoho věcí v životě, emoce, něco se uvolní, vyventiluje… Pro mě jako pro farářku a z části i terapeutku, není lepší aktivní odpočinek než tanec,“ uzavřela.

Video
Video se připravuje ...

Farářka Martina Viktorie Kopecká v BleskDance: Se svými hejtry jsem si to vyříkala! Blesk TV

Fotogalerie
122 fotografií

Anketa

Kdo vyhraje StarDance 2023?

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch
Vavřinec Hradílek a Kateřina Bartuněk Hrstková
Darija Pavlovičová a Dominik Vodička