Královna parketu z roku 2008 dostala pozvánku i s tehdejším tanečníkem Janem Onderem ( 38), ani jeden ale na dnešní slávu nedorazí. „Pozvali nás, chtěl jsem jít, ale pak jsem si uvědomil, že jsem si zrovna zamluvil krátkou dovolenou,“ omlouval se Onder.

A mimo republiku bude i Batulková. „Nejdeme, odlétáme na dovolenou, nedalo se s tím nic dělat,“ prozradila Blesku její dcera Mariana (29), která byla minule podpořit ve StarDance svého tátu Davida Prachaře (64).

Přesto by se Batulková s Onderem měli objevit na obrazovkách, a to díky předtočeným medailonkům. „Připomeneme nejvýraznější momenty z předchozích dílů a přivítáme řadu soutěžících z uplynulých ročníků,“ potvrdila kreativní producentka ČT Lucie Kapounová.

Nová favoritka

První soutěžní večer přesypal pořadí mezi největšími favority. Dosud na příštího krále parketu sázkovky tipovaly Richarda Krajča (49), skvělý jive ale na největší favoritku pasoval snowboardistku Evu Adamczykovou (30)!

„Její kurz klesl na 3,85:1, a protančila se tak před dosavadního favorita Richarda Krajča, jehož aktuální kurz je 5:1,“ komentovala pro Blesk Markéta Světlíková, mluvčí sázkové kanceláře.

A kdo vypadne jako první? Černého Petra si dnes večer může pomyslně vytáhnout úplně každý. Sázkaři ale mají od začátku poměrně jasno. Nejméně šancí mají podle nich herec David Prachař (64) a cukrář Josef Maršálek (41) z Peče celá země. Tomu také minule porota udělila nejmenší bodový zisk. „Pepíku, bylo tam málo energie, pomalé nožky, bylo to hodně opatrné. Ale sladké a já rád peču. Když mi donesete nějaký recept, tak určitě přidám jeden bod navíc,“ sliboval kat Zdeněk Chlopčík (66), který mu dal jen tři body. „Musíte se víc snažit,“ vytmavila to cukráři i porotkyně Tatiana Drexlerová (60).

V očích bookmakerů oběma přibylo dalších 15 bodů, z 20:1 se jejich kurz na celkové vítězství posunul až na 35:1. A černě vidí sázkovky i naděje herečky Dariji Pavlovičové (21), které se přitom tanec minule celkem povedl. Její kurz na výhru je i tak třetí nejvyšší (30:1).

Jména párů, které vypadnou, budou letos poprvé moderátorům Tereze Kostkové (47) a Marku Ebenovi (65) oznamovat z přenosového vozu malým technickým zařízením, které budou mít moderátoři v uších. „Vyhlašování výsledků vždycky vyžaduje velké soustředění, ve všech těchto věcech je lepší, aby nás nějaká chyba nepřekvapila,“ prozradila Tereza.

Ta s parťákem na rozdíl od třeba britské verze musí umět všechno zpaměti. „Těch informací, co je třeba říct, bývá docela hodně. Byl jsem se podívat v Londýně na jejich finále, tam to dělají dvě moderátorky a nemusí umět zpaměti nic, na každé kameře je čtečka. K tomuhle luxusu jsme se zatím nedopracovali,“ dodal Eben.

Video
Video se připravuje ...

Snowboardistka Eva Adamczyková: Panika a obrovská tréma! Kateřina Štíchová, Lukáš Červený

Fotogalerie
88 fotografií