První »áčko« zapsal kvůli povinné karanténě, do níž musel coby neočkovaný po kontaktu s nakaženou moderátorkou Terezkou Kostkovou (45), později se koronavirem nakazil sám a pro dvě absence musel z kola ven. „Okamžitě jsem věděl, že je to pro nás konečná, jelikož jsem už jednou chyběl a pravidla soutěže jsou striktní. A i když se to může zdát, že to je jenom taková televizní zábava, člověk tomu dává všechno,“ prozrazuje v rozhovoru v pátečním Blesk tv MAGAZÍNU.

Zmařená snaha

V nervech proto byl de facto od začátku soutěže. „Podstupovali jsme několik testů týdně, minimálně čtyři před samotným přenosem. Jenže člověk prostě neví, pozitivní test může mít kdokoliv a pak je všechna snaha zmařená,“ popisuje zákulisí Mirai.„Strach z covidu nás provázel všechny, byl nedílnou součástí tohoto ročníku. O to větší radost byla, když se člověk do přenosu dostal a mohl tančit,“ svěřil Navrátil, který se to snaží brát sportovně. „Z vyřazení naštvaný nejsem. Pravidla hovoří jasně a platí pro všechny. Naprosto je respektuji, ale mrzí mě to, lhal bych, že ne…“ dodává.

Nejlepší ve finále

Podle něj je ale složení finále takové, jaké má být. „Říkal jsem si, že to dopadlo nejlépe, jak mohlo. Připadal bych si i přes podporu lidí nepatřičně,“ naráží na to, že farářka Martina Viktorie Kopecká (35), herec Jan Cina (33) a krasobruslař Tomáš Verner (35) jsou přece jen lepší tanečníci, než byl on sám.

Test má negativní, ale vrátit se nemůže

Ještě musí zůstat v izolaci. Sám si ale udělal antigenní test a je negativní! „Zkusil jsem si ho a objevila se jen jedna čárka,“ prozradil. „Měl jsem naštěstí jen lehký průběh nemoci a jsem za to vděčný. Vůbec se to nedá srovnat s tím, co jsem prožíval na začátku roku. Dodnes mám z toho následky,“ svěřil Blesku Mirai, který se v sobotu ještě v publiku ve StarDance objevit nemůže. Laboratorní test s pozitivním výsledkem absolvoval 1. prosince a po něm musí v izolaci zůstat minimálně 14 dní, tedy až do příští středy.

Mirai toho Blesk TV magazínu prozradil mnohem víc! A nejen o zákulisí a fungovaní fenoménu zvaného StarDance. Vše se dočtete v pátečním vydání, které je součástí tištěného Blesku.

Video: Mirai Navrátil zpíval na svatbě Plekance: Jak k tomu došlo? 

Video
Video se připravuje ...

Mirai Navrátil zpíval na svatbě Plekance: Jak k tomu došlo? Markéta Reinischová

Fotogalerie
54 fotografií