Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Perličky ze čtvrtého večera StarDance: »Nekorektní« Černochová a Godlovy problémy s pánví a špeky!

/
  • Perličky ze čtvrtého večera StarDance: »Nekorektní« Černochová a Godlovy problémy s pánví a špeky!
    6. listopadu 2021 ● 23:08

    Čtvrtý soutěžní večer StarDance, který se stal osudným pro dva páry - Simonu Babčákovou s Martinem Prágrem a Zdeňka Godlu s Terezou Pruckovou, máme za sebou. Co patřilo k nejlepším momentům kola, kde se tančily rumba, tango a paso doble? Pojďme si to připomenout.

  • 1.

    Covid opět úřadoval

    V publiku měli lidé opět respirátory, ovšem moderátorka Tereza Kostková se v tomto díle už objevila - po týdenní karanténě se vrátila. „Ani nevíte, jak ráda vás všechny vidím,“ radovala se, ovšem přiznala, že tuto radost kazí smutná věc – kvůli nemoci Simony Babčákové došlo k vyřazení herečky a jejího tanečního partnera ze soutěže, jelikož už se jednalo o jejich druhou absenci, což pravidla BBC nepovolují. Na konci dílu byl pak vyřazen (jako již tradičně) i druhý pár – tentokrát to byli Zdeněk Godla a Tereza Prucková.

  • 2.

    Vysoká laťka

    Marek Eben začal večer odlehčeně a v reakci na komentáře diváků si představoval, jak by to vypadalo, kdyby se talent účastníkům „usazoval“. „A to je dobrá zpráva, přátelé, to, co jsme považovali za špeky – tak je talent!“ Vysloužil si tím potlesk a radost z tohoto tvrzení měl i Zdeněk Godla, co si v průběhu večera pak na svou postavu ještě několikrát vtipně stěžoval.

     

     „To by ale Honza Cina dobře nedopadl,“ mudroval a pozval na parket první pár – tím byli právě Jan Cina a Adriana Mašková. Předvedli energické paso doble na melodii z baletu Romeo a Julie. Ona dorazila málem „ve svatebních šatech“, celá byla v bílém a měla závoj, který ale pak sundala. Jelikož je tento tanec o konfliktu, Marek Eben se zeptal Ciny, zda se někdy pral. „Jenom jednou, ve třetí třídě, s Jakubem Dvořákem, kterého tímto zdravím,“ práskl na sebe Honza.

    Přiznal také, že měl vlastně radost, že vůbec takovou aktivitu vyvinul, a tak na svém spolužákovi jen seděl a byl rád. „Sedět na Dvořákovi… to si přiznejme…to by chtěla poslanecká sněmovna na generálním řediteli České televize… co by za to dali,“ reagoval moderátor pohotově narážkou na Petra Dvořáka, ředitele ČT.

     

    Cinovi pak porota vytkla málo zvednutou pánev a nevyužitý motiv toreadora. Jinak dostali ale velkou pochvalu a bylo jim řečeno, že nastavili laťku večera velmi vysoko. „Ale to nevadí, ostatní ji můžou podlézt,“ smál se Zdeněk Chlopčík.

  • 3.

    Makedonská svůdnost

    Poté se s tangem předvedli Marika Šoposká a Robin Ondráček. Marika, na kterou Eben prozradil, že je napůl Makedonka, si minule kvůli covidovým opatřením musela zatančit s náhradním tanečníkem Michalem Burešem, během zkoušek vtipkovala, že by ho chtěla zpátky.

     

    Jinak byli ale opět sehraní. Eben se ptal Mariky na tance v Makedonii, a když mu Šoposká popsala národní tanec Oro, který je prý jen chození, zaradoval se: „To bych svedl.“ Tatiana Drexler chválila energii páru a Zdeněk Chlopčík zase sexy šaty Mariky. „Ty jsou dokonalé!“

  • 4.

    Nekorektní Černochová

    Třetím párem na parketu byli Tereza Černochová a Dominik Vodička. Marek Eben se trochu „nekorektně“ pustil do vtipkování na téma rasových otázek. „Tereza je nepoučitelná, působila v dívčí kapele Black Milk. Kapela ‚černé mléko‘ se zpěvačkou Černochovou, to je velmi nekorektní. Ale jestli si myslí, že Monkey Business neboli opičí byznys je korektnější, tak není!“

     

    Také se mluvilo o tom, že Tereza udělala kari pro všechny tanečníky a bylo to prý něco výborného. Zpěvačka se netajila, že se to naučila od svého tatínka Karla Černocha. „On vařil hrozně dobře a já se jenom potatila,“ řekla skromně. Stejně nevěřícně přijala i hodnocení poroty – dostala první desítky letošní řady!

     

    „Obrovský obdiv,“ radoval se Tománek a přiznal, že ani nečekal, že by se v této řadě dočkal tak krásného výkonu. Tango se podle něj povedlo především díky umění Vodičky dobře učit, ale s tím nesouhlasil Zdeněk Chlopčík, podle nějž je lepší naopak Tereza. „Tys byl dycky víc na holky,“ rýpl si do něj Tománek, ale naběhl si tak trochu na vidle, protože kolega jeho slova potvrdil a opáčil: „A ty jsi snad na kluky?“ Takže z toho byl maličko trapas a Tománek už jen stěží vysvětloval, že i on má doma manželku…

     

    Chlopčík ale podle všeho pro Černochovou slabost opravdu má, jelikož mu během jeho hodnocení vytkla, že jí už minule tykal a teď ne. Společně si opět notovali, že by si rádi spolu zatančili… „A hlavně ten začátek,“ flirtoval Zdeněk. „Začátek dávám za pade,“ vtipkovala zpěvačka, která měla radost, že mohla opět tančit pod vedením Vodičky – minulý týden musela tančit s náhradníkem Michalem Kurtišem.

  • 5.

    Godlova tragikomedie

    Následně paso doble alias podle Ebena „ruskou romanci“ předvedli Zdeněk Godla a Tereza Prucková. Vtipně působil už začátek čísla, kde Zdeněk dlouho seděl a hrál sám se sebou karty, zatímco tanečnice se vrtěla na parketu sama. „Ty máš tři kroky – jeden dopředu, druhej dozadu a jeden libovolnej, buď doprava či nebo doleva. Ale mně to baví a nevím proč. Potřeboval bych to vysvětlit,“ zhodnotil ho pak Richard Genzer. Porota se shodla, že na to „množství talentu“, které bylo Zdeňkovi shůry dáno, to bylo vlastně perfektní. „Tančil opravdový chlap, i když to nebylo paso doble,“ tvrdili a všichni se nechali slyšet, že se zde mísila jeho autenticita s Tereziným nádherným vedením.

     

    V mluveném slovu pak opět Godla perlil. „Kdybychom spolu hráli karty – vyhrál bych?“ zeptal se ho Marek Eben a Godla s klidem odvětil: „Asi ne.“ Následně přiznal, jaký má na karetní hry včetně „voko bere“ trik. „Když to umíš, stačí ti zapalovač s takovým plíškem. Položíš ho na stůl, a když rozdáváš karty zespoda, tak víš, co mu dáš.“ Všechny pobavil a Marek přiznal, že když má mluvit právě se Zdeňkem, už dopředu ví, že ať bude téma jakékoliv, bude to vtipný rozhovor. „Děláš nám to snadný,“ smál se. Kostková mu posléze dala za pravdu, a to poté, co ji Zdeněk odzbrojil poznámkami o svém břichu.

     

    „Zdeněk mi řekl, že tu pánev dělat nebude, že tam má to břicho. To byla drobná negace,“ práskla Prucková na Godlu. „To je zbytečný, i když se takhle postavím, tak to nevypadá, že mám pánev napnutou. To vypadá, že jsem ten sud spolknul,“ narážel pak herec ze seriálu Most! na rekvizitu, kterou při tanci použili – sud. Bylo jasné, že svou postavu nijak vážně nebere.

     

    Bohužel úsměvy všechny přítomné přešly na konci dílu, když diváci svým hlasováním rozhodli, že právě Zdeněk musí soutěž opustit. Dokonce ani on už na závěr nedělal vtípky, ale jen decentně poděkoval své taneční partnerce.

  • 6.

    Zase ta pánev...

    Tomáš Verner a Kristýna Coufalová tento večer zatančili tango a ona doslova zářila v černé blyštivé róbě. S Markem Ebenem Verner řešil pantomimická znamení pro krasobruslaře a při hodnocení zaperlil i Richard Genzer, který už měl dost toho, že se pořád řeší něčí pánev. „My tady furt mluvíte o pánvi. Já když chci mít pánev vepředu, tak si musím na sporáku udělat míchaný vajíčka, protože jinak ji tam nedostanu. Je to problém.“

  • 7.

    Poetická farářka

    Farářka Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík předvedli rumbu, která začala tím, že Martina ležela svůdně na zemi. Na rozdíl od Godly ale předvedla podle porotců více správných tanečních kroků a vysloužila si tři sedmičky a jednu šestku. Není divu, když pilně trénovala i různě po Praze. „V metru, kde je hladký povrch, jsem si cvičila rumbu v žabkách. Takže jsem plula na Pražského povstání,“ přiznala a Tereza Kostková si pochvalovala, že to zní téměř poeticky.

  • 8.

    Světlé zítřky podle Miraie

    Dále nastoupili Mirai Navrátil a Lenka Nora Návorková, což byl od začátku dost ohrožený pár, který v minulém kole netančil, a nedostal tak známky a hlasy. „Apeluji na jejich příznivce,“ prosil za ně nejprve Marek Eben a pak řešil, že Mirai prý znamená v japonštině zítřek či budoucnost. „Škoda že Mirai není blonďák, to bych viděl ten světlý zítřek, co nám pořád tak slibovali,“ rýpl si opět moderátor.

     

    Od poroty pak Mirai dostal „za uši“ kvůli špatnému držení těla. Tereza připomněla slavnou píseň kapely s textem: „Když nemůžeš, přidej víc…“ Jelikož ale minule Navrátil tancovat nemohl, zhodnotil tedy svou aktivitu spíš tak, že „ubral“. Přesto ale postoupili dál – diváci je totiž svými hlasy podpořili. Zdá se, že hlasovali snad všichni, kdo rádi chodí na koncerty této kapely. Na ony zmíněné světlé zítřky tak do jisté míry opravdu došlo.

  • 9.

    Italština pro manžela

    Poslední dvojicí na parketu byli tenistka Andrea Sestini Hlaváčková a tanečník Michal Necpál. Marek Eben připomněl nejprve její sportovní úspěchy. „Andrea není žádné ořezávátko,“ složil jí poklonu ještě před tancem. K němu si dvojice zvolila jako hudební doprovod italskou písničku Bella Ciao. To jistě potěšilo i Fabrizia - jejího muže, který seděl v publiku. „První píseň, které rozuměl,“ usmíval se Eben. „Ano, je to pro něj,“ přiznala blondýnka.

     

    Michal Necpál pak všechny ohromil tím, že během tance jediným pohybem strhnul z prostřeného stolu ubrus. Moderátor toho využil a poprosil ho, zda by to neuměl udělat i obráceně – a prostřít. Povedlo se! Naopak k tanci byli porotci malinko vlažní. Chlopčík měl pocit, že se podařila jen jedna část. Tománek zase vytkl málo napětí v těle.

     

    Nakonec ale hodnocení nebylo nijak tragické – pár si vytančil tři osmičky a jednu sedmičku. Při závěrečném sčítání hlasů tak žebříčku vévodil Jan Cina a naopak na posledním místě byl znevýhodněný Mirai. Divácké hlasování ale nakonec vše otočilo a rozhodlo v neprospěch Godly.

    VIDEO: Vítěz minulé StarDance Dominik Vodička: Budu se ženit! A řekli mi, že mám s tancem skončit!

    Video
    Video se připravuje ...

    Vítěz StarDance Dominik Vodička: Budu se ženit! A řekli mi, že mám s tancem skončit! Klarisa Císařová

    Fotogalerie
    127 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy