Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hvězdy StarDance oplakávají Gotta (†80): Jak na něj budou vzpomínat?!

/
  • Radka Třeštíková a Tomáš Vořechovský ve StarDance
    10. října 2019 ● 10:30

    Ačkoliv je v sobotu státní smutek kvůli poslednímu rozloučení s Karlem Gottem (†80), první díl StarDance se neruší. Naopak se stane poctou zesnulému umělci a soutěžící zatančí na jeho písně. Jak na něj zavzpomínají a co o něm řekli například Gabriela Koukalová (29), Jakub Vágner (37) a další?

  • 1.

    Spisovatelka Radka Třeštíková (38)

    „Nikdy jsem se s ním nesetkala, ale na jeho písničkách jsem vyrůstala. Je to celé moje dětství a vlastně celý život. Od začátku až do konce jsem jela na Gottovi, nejdřív ho poslouchali rodiče a pak jsem si ho ráda poslechla i já. Těším se moc, až si zatancujeme na jeho písničku, ale máme zrovna hodně veselý tanec,“ nechala se slyšet Třeštíková.
    StarDance: Radka Třeštíková a Tomáš Vořechovský
    Autor: Blesk:Martin Hykl

  • 2.

    Herečka Veronika Khek Kubařová (32)

    Osobně spolu nejspíš neměli tu čest a viděli se maximálně při nějaké televizní show. Přesto smrt nejpopulárnějšího českého zpěváka vzala slova z úst i herečce Dejvického divadla Kubařové. Nebrala telefon a nereagovala na zprávy.

    Veronika Khek Kubařová s tanečníkem
    Autor: Martin Hykl

  • 3.

    Herec Miroslav Hanuš (56)

    Jindy výřečný herec Hanuš, který je samý vtípek, o zpěvákovi mluvit nechtěl. Uzavřel se do sebe a odmítl komunikovat.

    Miroslav Hanuš bude tančit ve StarDance
    Autor: Česká televize

  • 4.

    Zpěvačka Tonya Graves (49)

    Věčně upovídaná a energická zpěvačka se o Karlu Gottovi bavit nechtěla. Je to pro ni zřejmě citlivé téma. Jeho odchod ale reflektovala na své sociální síti – fanouškům zveřejnila Tonya Gravesová Gottovu fotku, když byl ještě v plné síle, s komentářem: „Odpočívej v pokoji“. V anglickém slangu ještě připsala Godspeed, což se dá volně přeložit jako šťastnou cestu.
    Tonya Graves ve StarDance
    Autor: Martin Hykl

  • 5.

    Zpěvák Xindl X čili Ondřej Ládek (40)

    Téma Gott bylo něj tak choulostivé, že se o něm odmítl bavit. Aby taky ne, když pro něj Mistr nebyl jen zpěvákem, kterého vídal maximálně při koncertech. Naopak – znali se osobně. Pěvecké síly nečekaně spojili při vyhlášení Českého slavíka v roce 2011, kde na úvod zazpívali duet Cool v plotě. „Je to píseň o životních ztroskotancích, o tom, jak nic nejde podle plánu. Tehdy jsme k ní chtěli natočit videoklip se známými osobnostmi, které jsou synonymem úspěchu. A v českém showbyznysu není nikdo známější než Karel Gott. Chtěli jsme ho přemluvit, aby si kousek i zazpíval, jenže jsme to dohadovali tak dlouho, až z toho sešlo, a my vydali jiný singl,“ vysvětloval tehdy Xindl X.

    Xindl X ve StarDance
    Autor: Martin Hykl

  • 6.

    Biatlonistka Gabriela Koukalová (29)

    „Měla jsem to štěstí, že jsem se s Karlem Gottem osobně poznala. Nezapomenu na to, když se mě při setkání zeptal – Gábinko, kolikrát vy jste vlastně stála na těch stupních vítězů? Odpověděla jsem, že nevím. Někdo vedle nás ale řekl nějaké číslo a Karel na to hned reagoval po svém – hm, tak to mám s těmi Slavíky ještě co dělat. Neznám člověka, který by neměl rád jeho písničky, a neznám člověka, který by neměl rád Karla Gotta. Je mi to hrozně líto, že odešel tak fantastický člověk. Jsem přesvědčená, že věnujeme všichni svůj první tanec právě jemu,“ svěřila se Koukalová s osobní vzpomínkou.

    .

    Gabriela Koukalová ve StarDance
    Autor: Martin Hykl

  • 7.

    Youtuber Kovy čili Karel Kovář (23)

    V rámci příprav na večer s Gottovými písničkami, který byl původně plánovaný až za týden, si pustil jeho nahrávky. A byl překvapený. „Naposlouchal jsem si kvůli tomu spoustu písniček, které jsem dosud neznal. Cítil jsem se kvůli tomu až zahanbeně. Samotného mě překvapilo, kolik skvělých písniček, které se ke mně zatím nedostaly, pan Karel Gott má,“ přiznal pro iDnes.cz Kovy. Navíc smutný podzim dolehl i na něho.

    „Nesmím opomenout nepříjemné množství trápení a smutku, které mi uplynulý rok přinesl jakbysmet. Vždycky se alespoň snažím uvědomit, že by si bez těch horších chvil člověk nemohl vážit těch šťastnějších,“ napsal na svou sociální síť.

    Kovy ve StarDance
    Autor: Martin Hykl

  • 8.

    Rybář Jakub Vágner (37)

    „Mnohokrát jsme měli možnost se potkat, protože díky tátovi (muzikantu Karlu Vágnerovi, pozn. red.) jsem s ním víceméně vyrůstal. Tancovat na jeho písničky pro mě bude hodně osobní. Moje první vzpomínka s ním byla, když jsem ho jako pětiletý kluk tahal za kalhoty a on si se mnou nechtěl hrát, tak jsem byl naštvaný. A poslední vzpomínka na něj je, když jsme spolu seděli v šatně a už mu nebylo dobře. Moderoval jsem tátovy narozeniny a on přišel jako gratulant. Povídali jsme si o životě,“ svěřil se Jakub Vágner.

    Jakub Vágner ve StarDance
    Autor: Martin Hykl

  • 9.

    Moderátorka Nora Fridrichová (42)

    „S panem Karlem Gottem jsem se osobně neznala. Jeho písničky mě sice generačně minuly, ale jive k uctění jeho památky v sobotu zatančím moc ráda,“ uvedla Fridrichová.

    Nora Fridrichová a Jan Kohout
    Autor: Instagram

  • 10.

    Herec Matouš Ruml (34)

    „Potkal jsem se s ním na natáčení Comebacku. Mám na něj speciální vzpomínku v tom, že byl hrozně pracovitý a svědomitý v přístupu k práci. Ve scénáři jsme měli předepsané fóry a on řešil každý z nich v dobrém. Chtěl je pochopit a chtěl, aby to bylo srozumitelné pro diváky. Překvapil mě v tom svědomitém přístupu a nasazení. Takhle si ho pamatuju já,“ nechal se slyšet Matouš Ruml.

    StarDance: Matouš Ruml a Natálie Otáhalová
    Autor: Blesk:Martin Hykl

  • 11.

    Zpěvačka Dasha (38)

    „Musím vám říct, že když jsme se dozvěděli, že to vysílání bude zrovna v ten den, kdy probíhá i zádušní mše, tak na mě padl smutek. Říkala jsem si, že z toho asi budu mít pěkně sevřené hrdlo. Být přítomná na zádušní mši a potom vlastně jít zpívat jeho písničky. Pro mě osobně to bude velmi těžké," přiznala Dasha, vlastním jménem Dagmar Sobková.

    „Asi to bude moment, který jsem ještě v rámci StarDance nezažila. S Karlem jsme se naposledy viděli na jeho narozeninách před třemi měsíci, ale co se týče zpívání, tak jsme si spolu zazpívali letos v lednu v Košicích na jeho koncertu. To bylo naposledy.“

    Dasha a Karel Gott
    Autor: Foto: K. Kopáč, archiv Blesku

  • 12.

    Uctivá památka

    Česká televize plánovala speciál věnovaný Karlu Gottovi a jeho písním dlouho dopředu a počítala i s účastí samotného Slavíka. Bohužel se ho nedožil... „I tak doufáme, že to bude uctivá památka. Pomocí těch nejlepších skladeb si připomeneme pěveckou hvězdu spojující všechny generace. Repertoár Karla Gotta nabízí desítky hitů, z nichž můžeme vybírat muziku k jednotlivým tancům. K dispozici máme široký a inspirativní hudební prostor,“ říká manažer vývoje ČT Jan Potměšil.

    Ve věku 80 let zemřel 1. října 2019 krátce před půlnocí zpěvák Karel Gott
    Autor: ČTK

  • 13.

    Kniha Navždy božský

    Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

    Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
    Autor: Blesk

    VIDEO: Emotivní pokládání květin před domem Karla Gotta

    Video
    Video se připravuje ...

    Emotivní pokládání květin před domem Karla Gotta 

    Fotogalerie
    161 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy