V pátek se očekává až 300 tisíc lidí ze všech koutů nejenom Česka, ale i zahraničí, kteří se na pražský Žofín přijedou s Mistrem rozloučit. Fronta lidí se bude tvořit ze Zborovské ulice až ke Slovanskému domu, kde se palác Žofín nachází.

„Přes můstek lidé dojdou na ostrov, kde projdou skrz park. Pak vstoupí do budovy a po schodech vejdou do velkého sálu, kde bude vystavena rakev s ostatky. U ní budou věnce od Gottových dětí, které se rozloučení na Žofíně ani v chrámu sv. Víta nezúčastní,“ řekl Právu jeden z organizátorů.

Přitom Dominika Gottová účast potvrdila a Lucie zatím mlčí, ale počítá se s tím, že s manželem na mši dorazí. Pokud jde o nejmladší dcery, tak o jejich účasti rozhoduje vdova Ivana Gottová a v jejím zájmu je nevystavovat holčičky ještě většímu stresu a smutku, než který právě zažívají.

Organizátor Právu ještě řekl, že podle jejich odhadů by fronta mohla být dlouhá až 5,5 km a pokud by šli lidé ve čtyřstupu a "normálním tempem", tak by se mohlo stihnout Mistrovi poklonit 50 tisíc lidí. Dodal také, že rakev má pohřební služba přivézt už v šest hodin ráno, ale první fanoušci se dostanou do sálu až úderem osmé hodiny. Ve 22 hodin pak bude sál nekopromisně uzavřen.

Veřejné rozloučení s Karlem Gottem proběhne v pátek na pražském Žofíně od 8 do 22 hodin a zádušní mše vedená kardinálem Dukou v katedrále sv. Víta, která je jen pro zvané, začne v 11 hodin. Co bude dál následovat, je v režii pozůstalých.

VIDEO: Gott jako kovář v nové pohádce Když draka bolí hlava: Dcera bude hrát jeho vnučku!

Video
Video se připravuje ...

Gott jako kovář v nové pohádce Když draka bolí hlava: Dcera bude hrát jeho vnučku! Blesk TV

Fotogalerie
29 fotografií