Snímek, kde je zpěvák v květovaném saku a bílé košili, vznikl jen pár měsíců předtím, než Gott podlehl akutní leukemii. Konkrétně během natáčení klipu k duetu Srdce nehasnou s dcerou Charlottkou (13) na scéně karlínského divadla v Praze.

„Nese v sobě emoční hloubku a energii rozpravy mezi otcem a jeho dospívající dcerou,“ měl tehdy Karel radost z písně, k níž hudbu zkomponovali a text napsali Richard Krajčo (41) společně s Peterem Harazinem (30).

„Richard naprosto přesně vystihl sílu myšlenky předat v písni mé dceři pohled na životní situace, které ji mohou také potkat,“ doplnil Slavík ohledně textu, kde se mimo jiné zpívá: „A teď už cítím, jak sprintuje čas. Ještě než usnu, chci slyšet tvůj hlas. Ať zůstane věčných i těch pár chvil, když zpívalas ze všech svých sil.“ Dojemná slova sama o sobě, ovšem nyní, po zpěvákově smrti, jsou náhle ještě silnější.

Kdo ale snímek, který se objevil na nezvykle velkém parte zveřejněném ve čtvrtek dopoledne, vůbec vyfotil? Autorkou je fotografka Lenka Hatašová (50), která si v zázemí Hudebního divadla Karlín vybudovala ateliér, v němž s Karlem část dne pracovala. Asi ale netušila, kde všude rodina její fotku využije.

Její fotografie však oznámení přidala na sentimentu. „S velkou bolestí v srdci oznamujeme všem příbuzným, přátelům, kolegům a známým, že nás 1. října navždy opustil ve věku 80 let, po dlouhé a těžké nemoci, náš milovaný manžel, tatínek a dědeček Karel Gott. Odešel smířen, v pokojném spánku a v kruhu své nejbližší rodiny,“ napsali na parte pozůstalí po Gottovi – manželka Ivana (43), dcery Dominika (46), Lucie, Charlotte Ella (13) a Nelly Sofie (11).

Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
Autor: Blesk

VIDEO: Bohdalová našla Gottova spolužáka! Co na Mistra prásknul!

Video
Video se připravuje ...

Bohdalová našla Gottova spolužáka! Co na mistra prásknul! FTV Prima

Fotogalerie
100 fotografií