To se vysvětlí, soudruzi! je seriál natočený v německé koprodukci a je rozkročený někde mezi sci-fi, komedií a detektivkou, plný popkulturních odkazů. A právě možná pro tento nesourodý mišmaš žánrů se k němu diváci staví notně odmítavě. Ačkoliv první díl vidělo podle serveru MediaGuru téměř milion diváků, konkrétně tedy 935 tisíc lidí starších 15 let, na sociálních sítích příznivci českých seriálů dávali otevřeně najevo svou nespokojenost. A dalo se tušit, že druhou šanci mu už tolik lidí nedá.

I když v minulou, premiérovou neděli skončil seriál Sedm schodů k moci na druhém místě, neměl velký odstup. Dívalo se na něj stabilních 902 tisíc lidí. A nyní se situace obrátila – v neděli 10. března měl zase příběh z politického prostředí k 898 tisíc věrných příznivců, kdežto Soudruzi klesli na třetí příčku v žebříčku sledovanosti. To sice nezní tak strašně, ale je pravdou, že tentokrát si ho pustilo už jen 554 tisíc diváků – přišli tedy o 381 tisíc milovníků televizní zábavy. A to je dost alarmující.

Video
Video se připravuje ...

Trailer k seriálu To se vysvětlí, soudruzi! Česká televize

Mezi Primu, která vsází v poslední den týdne na příběh ambiciózní Aničky, a Českou televizí, co po brilantním Smyslu pro tumor podle všeho šlápla hodně vedle, se tentokrát dokonce vměstnala i kriminálně-komediální Policie Hvar na Nově. Tu vidělo dobrých 694 tisíc diváků. To se vysvětlí, soudruzi!, zkrátka vyvolává rozporuplné reakce. „Tenhle seriál lidi budou buď nenávidět, nebo milovat. Je to hodně jiné, než jsme zvyklí,“ zněl jeden z komentářů na facebooku ČT. A s tím nelze nesouhlasit...

Fotogalerie
35 fotografií