I přes těžké téma (nebo právě proto?) seriálu Smyslu pro tumor šlo o obrovský úspěch České televize. Všech osm dílů kralovalo televizním obrazovkám - a nezměnilo se to ani tuto neděli, kdy došlo na poslední epizodu. I ta byla „emoční náloží“, jak zaznívalo v komentářích na sociálních sítích i na platformě ČSFD - a happy end, kterého se hlavní hrdina s tváří Filipa Březiny (28) dočkal, vlastně nikomu nevadil. Naopak. Po tom, čím si jeho postava prošla, mu takový konec všichni upřímně přáli.

Nikoho nejspíš nepřekvapí, že se závěrečný díl seriálu měl nejlepší výsledek  sledovanosti nejenom během nedělního večera, ale i celého dne. Pustilo si ho 1 milion a 208 tisíc diváků starších 15 let. Daleko tak za sebou nechal politické drama Sedm schodů k moci na Primě, na které se dívalo 848 tisíc lidí, i novinkový krimi seriál Policie Hvar na Nově. Ten sledovalo „jen“ 598 tisíc lidí, tedy téměř o polovinu méně nežli Smysl pro tumor.

Na sociálních sítích se pak všichni se seriálem, na kterém se podíleli, dojemně loučili. „Ach, tak pá, šílená jízdo! Smysl pohnul věcmi na správných místech. Mou cestou v něm mě provedl a držel pevně jako svou kameru Pavel Berkovič. Tebe si odnáším a proto to mělo a má smysl. Děkuju ti, že držíš kameru srdcem. Já se budu vždy držet tebe! Vždyť vše teprve začíná,“ vyznala se například herečka Alžběta Malá (26) a zdůraznila, že pro ni a Březinu to „byla cesta dlouhá, byla naše a byla plná. Jsem pyšná.“

Video
Video se připravuje ...

Smysl pro tumor: Jiří Bartoška o roli v seriálu Česká televize

Mladý herec byl stručnější. „Slovo DĚKUJI mi přijde málo,“ usoudil a odhodlal se k zásadnímu kroku - nechal se zapsat do registru dárců kostní dřeně! Informoval o tom na sociální síti Český registr dárců krvetvorných buněk, který hledá dárce kostní dřeně pro české i zahraniční pacienty s poruchou krvetvorby - jako je například leukémie. „Hrdinou se stane každý pětistý. Bude to i Filip Březina? Řekněte i vy 'fuck cancer'!“ lákali potenciální zájemce. Jejich příspěvky přesdílel i sám Březina - a své selfie s plackou „daruj život!“ doplnil slovy „pojď do toho taky“.

Fotogalerie
58 fotografií