Šest let. Takovou dobu strávil Štěpán Benoni v záchranářské uniformě v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Kromě zachraňování boxoval, oženil se, s jinou partnerkou zplodil syna Tobíka, byl věrný i nevěrný a dost možná ze všech žen nejvíc miloval kolegyni Bibi (Marika Šoposká). 

Ale to už Marek nikomu nepotvrdí, jelikož v seriálu dál nebude - zemřel. Zahynul přesně tak, jak by diváci Ordinace mohli předpokládat- při výjezdu záchranky, během záchrany životů druhých.  

Velký dramatický a dějový zvrat v této sezoně Ordinace již před časem naznačila její kreativní producentka Simona Matásková„Po dlouhé době se Ordinace rozloučí s jedním ze svých miláčků. Tento odchod ale zároveň znamená silný, emotivní příběh, v němž je prostor nejen na slzy, ale i na notnou dávku napětí.” 

Dnes k tomu dodává: „Ano, je to ještě smutnější, než jsme si všichni v tvůrčím týmu i ve štábu mysleli. Marek byla jedna z dramaticky nejsilnějších a emotivně nejvděčnějších postav současné Ordinace. Prožil v ní, co se dalo, a Štěpán to vždy znamenitě zahrál. S obrovským charismatem, se sympatickým nadhledem. Už jsme se sice rozloučili během jeho posledního natáčecího dne, ale pro jistotu ještě jednou: Za všechno obrovské díky, Štěpáne.” 

Sám herec se ke kreativní producentce připojuje. „Já rovněž za těch šest let všem v Ordinaci děkuji. Marek se mi dostal pod kůži. Aby ne, když jsem měl díky němu možnost aspoň vzdáleně poznat práci záchranářů a získat tak jasnější představu, jaká dřina to je. Ovšem můj hrdina se neflákal ani v soukromí: na všechny ty lásky, nevěry, shledání, na seriálové partnerky i syna určitě nezapomenu. Díky všem v Ordinaci,” vzkazuje Štěpán Benoni. 

A co na to Markova nejvýraznější ordinační láska Bibi? „Ráda bych našla na spolupráci se Štěpánem i nějakou drobnou vadu na kráse, abych ho poškádlila, ale ať přemýšlím, jak přemýšlím, žádná prostě neexistuje. Od začátku jsme si sedli, hrajeme spolu i v divadle, takže jsme na sebe byli dokonale zvyklí. A propojení,” uzavírá Marika Šoposká. Její Bibi se ovšem ze stínu Markovy smrti jen tak lehce nevymaní. I když už spolu v seriálu pár netvořili, stejně to pro ni jistě bude velká rána.

Video
Video se připravuje ...

Ordinace se loučí se Štěpánem Benonim, jeho záchranář Marek tragicky zahyne Voyo

Fotogalerie
46 fotografií