Satira hudebního průmyslu, v němž hrála půvabná Lily-Rose Deppová a Abel Makkonen Tesfaye (33), známější pod svým uměleckým jménem The Weeknd, se nestala takovou peckou, jak se původně očekávalo. Extravagantní hudební a taneční čísla a také spousta nahoty a sexu totiž tentokrát nevytvořila ten úspěšný mix, jímž HBO často boduje. Ani kritici, ani diváci nebyli nadšení a záhy se začalo šuškat o tom, že s druhou řadou nemusí hrstka fanoušků seriálu Idol počítat.

Pilotní díl startoval v USA s pouhými 913 tisíci diváky, což je na premiérovou tvorbu HBO dost málo, a díl od dílu pak seriál trpěl jejich drastickými úbytky. To, že je to celé průšvih, bylo jasné ve chvíli, kdy došlo na zkrácení ze šesti dílů na pět v polovině série. Byť se toto rozhodnutí vysvětlovalo jako náhlý kreativní záměr režiséra a scenáristy Idolu Sama Levinsona (38), autora mnohem úspěšnější Euforie, nikdo tomu vlastně moc nevěřil.

Dobré pověsti seriálu navíc nepřispěly ani zkazky o produkčních problémech a „toxické atmosféře“ na place, kdy docházelo k hádkám kvůli neustálému zpoždění, přetáčení a přepisům scén. Zdroje přímo z natáčení popisovaly, že výroba seriálu šla „divoce a nechutně mimo původní plán“, což se pak podepsalo i na výsledku.

Video
Video se připravuje ...

Seroš X: Idol Reflex.cz

Studio HBO teď oficiálně potvrdilo, že seriál o emocionálně nestabilní popové hvězdičce nedostane druhou sezónu. Mluvčí podle BBC k tomu ještě uvedl, že Idol byl jedním z jeho „nejprovokativnějších původních pořadů“ a tvůrci jsou „potěšeni silnou odezvou publika“. Zda šlo ale o odezvu kladnou či zápornou, to už raději neupřesnil. Společnost, tvůrci a producenti ještě poděkovali všem zúčastněným za „jejich neuvěřitelnou práci“, co na seriálu odvedli.

Ani Sam Levinson, ani herci hlavních rolí prozatím nekomentovali zprávy o zrušení své show. The Weeknd se vrátil ke své hudební kariéře a aktuálně vystupuje na stadionech po celém světě, Lily-Rose by se měla nyní pustit do natáčení připravovaného upírského filmu Nosferatu. Režisér by se měl vrátit k Euforii, k očekávané třetí sérii. Tu ale komplikuje probíhající stávka scenáristů v Hollywoodu a smrt herce, jenž v seriálu ztvárňoval Feze, Anguse Clouda (†25)...

Fotogalerie
43 fotografií