Soutěžící kulinářské reality show MasterChef 2023 budou čelit náročným výzvám, testům chuti a znalostí nebo časově náročným úkolům, ve kterých musí obstát nejen sami za sebe, ale často i v týmech, tentokrát bez možnosti vrátit se do hry. Letošní ročník nabídne i různé, výjimečné hosty.

TV Nova nyní představuje další čtyři amatérské kuchaře, co předstoupí před porotu složenou z Přemka Forejta (36), Radka Kašpárka (42) a Jana Punčocháře (44)... a kteří se poperou o prestižní titul a finanční odměnu, která je letos pro vítěze navýšena na 2,5 milionu korun.

„Každý ročník je zajímavý. Nedokážu posoudit, jestli je tento silnější, těch kritérií, která by se dala hodnotit, je příliš mnoho. Ale určitě jsou to zajímavé osobnosti, které velmi dobře vaří, takže já jsem s letošním výběrem moc spokojený. A doufám, že budou i diváci,“ říká showrunner Radovan Síbrt.

„Zásadní novinkou letošního ročníku je to, že rovnou hledáme finálovou šestnáctku. Takže do kuchyně se dostane jen šestnáct nejlepších. Neznamená to, že by neproběhly castingy, ale diváci se rovnou dostanou do boje o udržení v kuchyni MasterChefa,“ dodal.

Video
Video se připravuje ...

Připomeňte si, kterak účastníci MasterChefa museli vařit z odpadu... TV Nova

Televize Nova minulý týden představila prvních osm finalistů soutěže MasterChef Česko a nyní odhaluje další...

Petra

Třiačtyřicetiletá Petra Kamencová z Berouna je akční maminkou dvou dětí. Žije velmi aktivním stylem života a letos nastal konečně ten správný čas, aby přijala výzvu do boje o titul v MasterChef Česko. V budoucnu by chtěla vybudovat zdravou fast food restauraci a věnovat se edukaci v oblasti gastronomie. Petra je velmi soutěživá. V minulosti se účastnila i soutěže krásy.

Zdeněk

Čtyřiačtyřicetiletý sládek Zdeněk Česák z obce Plánice miluje západočeský venkov a pivo. Zná dokonale místní suroviny. Dokáže ulovit kance, chovat kuřata i králíky a vypěstovat vlastní zeleninu a bylinky. Se svou partnerkou uzavřel dohodu. Když se Zdeněk přihlásí do boje o titul MasterChef Česko, ona musí prokázat své znalosti v soutěžním pořadu Na lovu...

Žaneta

Devětadvacetiletá kosmetička Žaneta Kavala z Pardubic má neustále dobrou náladu. Má za sebou i neradostné období, ale láska k vaření ji pomohla vše překonat. Hodně se věnuje sociálním sítím, kde se fanouškům svěřuje se svými kulinářskými zážitky. Miluje italskou a vietnamskou kuchyni.

Lukáš

Jednatřicetiletého Lukáše Šimla z Prahy, majitele reklamní agentury, do MasterChefa přihlásili kolegové z práce, kterým zachutnalo, když jim jednoho dne uvařil na firemním výjezdu. Na okolí Lukáš může působit jako tvrďák, ale ve skutečnosti je křehký introvert. A pozor, dámy - prozradil na sebe, že dokonce píše i básně...

Fotogalerie
52 fotografií