Na soutěžící čekají obtížné výzvy, na jejichž konci bude muset v každé epizodě nejméně jeden kuchař soutěž opustit. Soutěžící prověří nejen své kuchařské a cukrářské dovednosti, ale i vytrvalost, originalitu a houževnatost. TV Nova představuje prvních osm amatérských kuchařů o prestižní titul.

Každá série soutěže MasterChef Česko je jedinečná a přináší nejednu novinku. Tentokrát začne souboj o nejlepšího amatérského kuchaře rovnou finálovou šestnáctkou, která se musí poprat s novými, extrémně těžkými výzvami, které prověří jejich schopnosti nejen v kuchyni MasterChefa, ale i v náročných venkovních výzvách.

Nový ročník nabídne oblíbené testy chuti a znalostí, stejně jako výjimečné hosty či časově náročné úkoly, tentokrát bez možnosti vrátit se do hry. Letos bude navíc přikládána mnohem větší důležitost lokálním surovinám a s ohledem na životní prostředí i minimum plýtvání.

Video
Video se připravuje ...

Potetovaná kuchařka Kamu cestuje po světě sama! Kdy jí šlo o život? Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

V každé řadě máme silnou šestnáctku. Vypovídá to o tom, že i teď v páté řadě má republika co dát. Pořád se najdou šikovní amatérští kuchaři,“ říká Radek Kašpárek a Přemek Forejt jej doplňuje: „Letos v MasterChefovi máme bandu, co je do toho zapálená. Poprvé jsou všichni stmelení, jsou opravdu nadšení. Mezi nimi je i spousta hráčů, co zajímavě hrajou.

Třetí porotce Jan Punčochář dodává: „Amatérských kuchařů je strašně moc. Otázkou je, kdo se do MasterChefa přihlásí, protože ta soutěž je extrémně náročná. Kuchaři musí něco obětovat – rodinu, čas, Je tam ale krásné lákadlo: dva a půl milionu a titul MasterChef. To už stojí za to trošku riskovat.

První osmička 

Kuba - Seřizovač CNC strojů Jakub Menšík (33) se narodil v Brně, ale se ženou v současnosti žijí v Říčanech u Brna, kde na zahradě opravují zakoupený food truck. Jeho snem je pro kamarády u místního jezera připravovat burgery. Tvrdí, že do soutěže si nepřišel pro peníze, ale pro trofej. Tu by si chtěl poctivě a férově vyvařit a pak vystavit doma.

Joy - Návrhářka a kadeřnice Joy Rank (35) má kořeny v Nigérii, ale žije s malým synem v obci Veliká Ves nedaleko Prahy. Oblíbila si českou kuchyni. Kromě vaření, miluje módu a krásu, a i ráda pomáhá ostatním. Vaří pro bezdomovce jak v Česku, tak v Nigérii. Je nekompromisní při honbě za svými sny. V budoucnu by si chtěla otevřít vlastní bistro s afro-evropskými pokrmy.

Štefan - Strojní inženýr Štefan Staník žije v Trenčíně (29). Hodně času tráví v posilovně a rád nejen vaří, ale i peče. Prý je na tom s pečením dokonce lépe než s vařením. Buchty tedy nejsou jen na jeho břiše, ale sixpack má i doma v troubě. Být součástí MasterChefa byl vždycky jeho sen.

Marťa - Martina Bartoňová (45), žije se synem v Litoměřicích. Vyučila se jako kadeřnice, ale její vášní je vaření. Věří, že to je to, čemu by se v budoucnu měla víc věnovat. Ráda vaří v klidu, pohodě a podle sebe, tudíž je pro ni soutěž MasterChef Česko doslova jako dělaná! O něco méně ráda peče, protože před sladkým jednoznačně preferuje slané.

Péťa - Bankéř Petr Slíva (27) z Ostravy neměl lehké dětství. V sedmnácti letech opustil domov a musel se postavit na vlastní nohy a postarat se nejen o sebe, ale i svou sestru. Jeho snem je stát se MasterChefem. Pokud zvítězí, peníze si rozdělí se svou milovanou babičkou.

Terka - Tereza Vyhlídalová (30) z Prahy miluje práci rukama. Proto dělá za barem a sama si šije i své oblečení. Vychovávala ji babička, protože brzy přišla o tatínka, a maminka, aby uživila rodinu, musela hodně pracovat. Terka říká, že má smůlu na partnery, ale veškeré překážky překonává s úsměvem. Bude se smát i na konci MasterChefa?

Adam - Adam Rundus (25) z Prahy může na první pohled působit jako šílený snílek, dokáže ale stát i nohama na zemi. Živí se totiž jako produkční v herecké agentuře. Celý život soupeří s ADHD, kvůli kterému je pro něj někdy těžké, zkoordinovat aktivitu mozku a končetin. Jeho pohled na život se změnil a formoval hlavně během života na Kostarice, kde žil se svou sestrou, slavnou kuchařkou Kamu. Uvědomil si tam svou lásku k vaření a začal se v něm zdokonalovat. Rád ochutnává nové chutě ať už během svých cest, v restauracích nebo ve své vlastní kuchyni.

Nikol - Nikola Němcová (32) vlastní kavárnu v Olomouci. Úspěch je pro svéráznou majitelku a provozovatelku kavárny velmi důležitý. Sama říká, že její občas až přehnaná cílevědomost mnohdy zraňuje ty, které má nejradši. Protože v gastru pracuje, má i jasný názor na to, jak by to tam mělo fungovat.

Fotogalerie
37 fotografií