Soudní tahanice o Artura začala v roce 1999, tedy když mu ještě nebyly ani tři roky... Štaidl žádal syna do výlučné péče, ale neuspěl. Potom se Iveta dostala na dno kvůli alkoholu a práškům, až se dostala na psychiatrii do Kroměříže.

Máma s dozorem

K soudní při tedy znovu došlo v roce 2007. V té době už zpěvačka prokazatelně trpěla psychickými problémy, pila a nejméně dvakrát se neúspěšně podrobila psychiatrické a protialkoholní léčbě. Kromě toho se třikrát pokusila o sebevraždu a během 10 let vystřídala nesspočet milenců. I tak soud Štaidlovi znovu nevyhověl a Artura ponechal v péči matky, byť už pod dozorem odboru sociálně-právní ochrany dětí. Definitivně odebrán jí byl syn až v srpnu 2011, měsíc nato pak souhlasila s mimosoudní dohodou, že syn do svých osmnáctin zůstane u otce.

Kdo za co může?

„Vždycky jsem si myslel, že ze všech řad Ivety budou scénáře a příprava té třetí zdaleka nejjednodušší. V tomto období je vše lehce dohledatelné, je tu nepřeberné množství videí, rozhovorů a záznamů. Ale opak byl pravdou,“ tvrdí režisér a scenárista Michal Samir (37). „Dotýkáme se totiž toho nejkřehčího a nejkomplikovanějšího období, kterým si člověk může projít. Navíc většina veřejnosti má jasně ustanoveno, kdo je v tomto příběhu kladný, záporný a kdo za co může,“ dodává. Premiéra třetí řady na Voyo je plánována na jaro příštího roku.

Video
Video se připravuje ...

Kulový Blesk: Pokračování Ivety sklízí chválu. Kdo se v seriálu objeví? pdc, klb, Marek

Fotogalerie
40 fotografií