Poklidné vody Ulice zčeří štiky! Tou první je Lucie Vondráčková (43), která coby nová zástupkyně zasáhne i do života ředitelky Magdy (Veronika Čermák Macková, 29). Nejenže rozvíří dění ve škole, ale hned od začátku jí bude sympatický Prokop (Ondřej Studénka, 37), jenž se s Magdou před prázdninami rozešel, čehož začal brzy litovat.

„Soňa je bývalá ředitelka školy. Má hodně progresivní nápady a ničeho se nebojí. Někdy je trochu moc hrrr a jdou jí na nervy zastaralé principy ve školství. To máme podobně,“ prozrazuje o své postavě Vondráčková s tím, že ona sama chtěla být kantorkou. Mimochodem, Soňa udělá v ústavu s Magdiným požehnáním docela průvan.

Dalším nováčkem je Adéla Gondíková (49). Coby Hana Šmýdová připomene Evženovi (Martin Finger, 52) jejich společnou temnou minulost, na niž se snažil zapomenout. „Přichází se špatnou pověstí ženy, která Evžena při rozvodu totálně oškubala, obrala ho úplně o všechno. Jenomže teď se dozvíme nějaké další skutečnosti,“ naznačuje Adéla, že možná nejde o tak vypočítavou mrchu...

Velké návraty

Monika

Do seriálu se vracejí tři důvěrně známé postavy, které nenechají kámen na kameni. První zasáhne rodinu Marečkových. Jde totiž o Márovu (Kryštof Rímský, 47) takřka osudovou lásku Moniku Farskou (Anna Fixová, 39). Máru a jeho paní Karlu (M. Stehlíková) čeká rozvod, když se objeví energií sršící Monika po misi v Africe, je bezstarostná a neřeší malichernosti. Navážou tam, kde před 6 roky přestali? „Za ty roky jsme se s Kryštofem viděli jen párkrát v divadle, a rovnou jsme spolu skočili do postele,“ směje se Anna.

Eddie

Druhý velký návrat se týká Magdina bývalého partnera a její první velké lásky – Eddieho Rambouska (Jiří Panzner, 41). Magda se rozešla s Prokopem. Ten by ji sice rád zpět, jenže je tady navrátilec. „Eddieho práce ve Španělsku způsobila, že dospěl. Do Ulice se vrací jako hotový člověk,“ říká Panzner. Do školy se učitel zeměpisu vrací jako tělocvikář. „Naštěstí jsem minulý rok trochu zhubl, takže mu snad neudělám ostudu,“ směje se vášnivý fotbalista.

Vanda

Třetí návrat přivítají všichni fanoušci Luďkovy (Vasil Fridrich, 47) manželky a věčné potížistky Vandy (Kristýna Hrušínská, 38). On vidí rudě, ona ho chce získat zpět za jakoukoliv cenu. Čeho všeho je kvůli tomu schopná?

Nové zápletky

*Luděk bude spolu s Blankou (Linda Rybová, 47) i celou rodinou řešit Kristýnu (Sára Korbelová, 21) a její boj s „ezošmejdkou“ Julií (Jitka Schneiderová, 50), která o sobě dá znovu vědět.

*Gábina (Aneta Krejčíková, 32) a Jirka Herman (Jan Holík, 44) si docela užijí s pubertálním Šimonem (Jakub Krause, 15), z něhož se vyklube velký smolař i průšvihář. Jeho kousky namíchnou také Hynka (Roman Vojtek, 51), jenž to samozřejmě nenechá jen tak.

*Na obrátkách nabere také věčné vtipné hašteření Gábininých rodičů Mileny Pumrové (Alena Štréblová, 57) a Radka Mastného (Pavel Novotný, 62).

*Nudit se nebudou ani Nyklovi. Jejich životy se začnou točit kolem svéhlavé babičky Vilmy (Jaroslava Obermaierová, 77), která to roztočí jako zamlada na Lumírově (Václav Svoboda, 59) pánské jízdě a krátce nato skončí v nemocnici se zraněním, jež v jejím věku znamená spoustu komplikací. Asi není třeba dodávat, že Vilma dá coby pacientka všem pořádně zabrat...

Láska je láska

*Pokračovat bude i netradiční sbližování starosty Jirky Hložánka (Ondřej Havel) a Kateřininy (Martina Randová) dcery Martiny (Natálie Holíková).

*Láska se bude skloňovat ve všech pádech a s potřebným nadhledem také u Klímových. Vítek (Filip Čapka) začne žárlit kvůli Ivě (Hana Baroňová) na Roberta Duška (Tomáš Petřík), a to ne bezdůvodně. Zamilovaná Bára (Eliška Bašusová) zase řeší nedostatek soukromí kvůli vztahu s Brunem (Jaroslav Blažek). A Michal (Karel Klement)? Ten by rád začal chodit se starší Žofkou (Kateřina Ujfaluši, 16). Lásky nás čeká v Ulici pořádná hromada!

Video
Video se připravuje ...

První týden v Ulici: Nečekaný porod, Márova nová známost a nový učitel zeměpisu tv Nova

Fotogalerie
32 fotografií