Než vstoupil poprvé do dabingového studia na roli Snapea ze slavného románu Harry Potter, známého čaroděje a lidi kolem něj z Bradavic neznal. „Přišel jsem na casting a tam byl nějaký umaštěný čaroděj, tak jsem ho nadaboval. Za čtrnáct dní mi zavolali, že jsem se dostal do druhého kola. Nechtělo se mi, ale musel jsem tam. Tak jsem přišel, zase umaštěný čaroděj, tak jsem ho zase nadaboval, pak bylo třetí kolo, tam jsem šel teda už s velkou nechutí,“ přiznal Procházka v pořadu Blízká setkání na ČRO Dvojka.

Z produkce mu poté volali, aby přišel znovu. A to už se mu vážně nechtělo, spoléhal na to, že tři kola jsou dostačující. Bohužel se mýlil. Chtěl alespoň vědět, s kým je ve finále, aby pro něj tato nabídka měla alespoň nějaký adrenalin. „Řekli mi, že jsem tam sám. Ale pan režisér z Londýna si chtěl být stoprocentně jistý, že to musím být já a poslal mi režijní podmínky, které jsem musel splnit. Přišel od něj dlouhý fax s dvaceti připomínkami, z toho devatenáct z nich bylo pro mě zbytečných, tak jsem je vyškrtal. Ale jedna připomínka byla naprosto geniální. Psal tam, že pan profesor Snape žije tak, jako by o nic nešlo a přitom by chtěl rozdrtit golfový míček v ruce. A to se vám okamžitě rozsvítí,“ pochvaloval si tehdejší režisérovi poznámky.

Roli nakonec dostal a nakonec i režisérovy rady využil. „První natáčení den jsem dostal od režiséra text a golfový míček na stůl a musím se přiznat, že během natáčení prvního dílu jsem ho doopravdy drtil v ruce,“ dodal s úsměvem Procházka, který má míček schovaný dodnes.

Video
Video se připravuje ...

Herec a dabér Aleš Procházka: Namlouval osmdesátiletou babičku! Blesk TV

Fotogalerie
35 fotografií