Herec Paul Grants se podílel na mnoha slavných filmech, i když jeho pravý obličej byl na plátně vidět málokdy. Ať to bylo kvůli masce medvídkovitého bojovníka Ewoka z Hvězdných válek, či kostýmu skřeta v Gringottově bance ve snímku Harry Potter a Kámen mudrců.

Herec byl proslulý tím, že ačkoliv se objevoval v dětských filmech, případně ve fantasy snímcích jako Willow s Valem Kilmerem, Legendou s Tomem Cruisem či Labyrintem s Davidem Bowiem, tak příkladem ratolestem zrovna dvakrát nešel. V životě se potýkal s těžkou závislostí na marihuaně a kokainu. Svět obletěly snímky, kdy konzumuje ve velkém drogy nejen doma, ale klidně si šňupne nějaké to povzbuzovadlo přímo na ulici.

Ironií osudu je, že právě příběh, který posunul jeho kariéru nejvíce, hrál roli i u jeho smrti. Herec se nacházel na nádraží King Cross, z jehož slavného fiktivního nástupiště 9 a 3/4 odjížděl každé září Harry Potter do Bradavic. Před budovou měl těžký kolaps, sanitka jej odvezla do nemocnice a skončil na přístrojích, kde byl prohlášen za klinicky mrtvého. Jeho rodina jej po dlouhém váhání v neděli odpojila a ukončila tak jeho trápení.

Video
Video se připravuje ...

Kouzelnická sága o Harrym Potterovi. Kolik věcí jste o filmech nevěděli? Videohub

Fotogalerie
42 fotografií