Premiérový díl reality show Výměna manželek, v níž si dvě ženy vymění domácnost na dobu deseti dnů, které stráví pod dohledem nového partnera, se na vašich obrazovkách objeví ve středu 8. února ve 20:20 na TV Nova. Anebo již nyní na Voyo. Buďte si jisti, že ani tentokrát to nebude nuda, jelikož dvě zcela odlišné dámy ze dvou zcela odlišných rodin narazí na řadu problémů, dojde ke sporům a hádkám... a možná i nějaký ten „útěk“ na hotel. Ale nepředbíhejme.

První rodina žije v pronajatém rodinném domě v obci Předboj nedaleko Neratovic. Karolína (37) se živí jako IT testerka, ale momentálně je na rodičovské dovolené. Její partner Jarda je ajťák, ale hledá novou práci. Spolu mají tři děti, Daniela (5), Anežku (3) a Dominika (půl roku). Karolína se do Výměny manželek přihlásila, protože se doma cítí nedoceněná a občas se cítí jako služka. Partneři se nejčastěji hádají kvůli výchově. Karolíně také vadí, že jí Jarda málo pomáhá. Místo pomocné ruky nabídne koupi elektronické vymoženosti.

Druhá rodina bydlí na ostravském sídlišti v nájemním bytě 2+1. Mirka (33) je na rodičovské dovolené. Její partner Tomáš (31) pracuje jako dělník ve stavebnictví a společně se starají o čtyři děti: Petra (13), Matyáše (7), Zuzanu (3) a Natálii (1). Mirka to nemá s výbušným Tomášem jednoduché. On sám přiznává, že je velice přísný na své ratolesti a pedant na úklid. A často chodí z práce se špatnou náladou. „To pak dokážu být nepříčetný, protivný, zlý, hnusný, ale uvědomuju si, že ta ženská za to nemůže.“

Video
Video se připravuje ...

Peníze a jejich utrácení je důvodem velkých hádek ve Výměně manželek, kde v jedné rodině vládne muž a v druhé technika TV Nova

Karolína zvyklá na různé technologické vychytávky bude v nové rodině překvapena skromným vybavením a zaskočí ji i nepořádek v kuchyni. Také se jí nelíbí, že děti spí místo na posteli na gauči. Po pár dnech vypukne konflikt mezi ní a Tomášem - a stále se stupňuje. Tématem jejich sporu je hlavně utrácení peněz, kterých rodina nemá dostatek. Karolína koupí například dětem nové ručníky, speciální mýdlo pro atopiky, nebo odpadkové koše, aby rodina začala třídit odpad. Podle Tomáše je to zbytečné vyhazování peněz - odpad třídit beztak nehodlá.

Mirka zase v nové domácnosti bojuje s technikou. S Jardou si rozumí, ale nelíbí se jí, kolik času děti tráví s tabletem v ruce. Jsou zvyklí se na něj dívat i během jídla - a marné pokusy smlouvat ve stylu „nejdřív sníš půlku jogurt, pak dostaneš tablet“ nezabírají. Děti jíst bez elektroniky odmítají. Mirka je v šoku a myslí si, že Jardova rodina by bez ní mohla ušetřit víc peněz - tím spíš nyní, kdy žijí jenom z Karolíniny mateřské. Protože ruku na srdce, opravdu potřebují takhle malé děti chytré hodinky? Včetně půlročního Dominika?

Fotogalerie
11 fotografií