Také ve středu večer v takzvaném „prime time“, tedy hlavním vysílacím čase, mohou televizní diváci těšit na nejnovější díl reality show Výměna manželek, v níž si dvě ženy vymění domácnost na dobu deseti dnů, které stráví pod dohledem nového partnera.

První rodina žije v Teplicích v pronajatém bytě 3+1. Vendula (26) je na mateřské dovolené s osmiměsíčním synem Tobiášem, její partnerka Nikola (27) se živí jako operátor kvality. Partnerky jsou spolu dva roky, z toho rok žijí v registrovaném partnerství. Do Výměny se přihlásily, aby všem ukázaly, že i dvě holky dokážou vychovat kluka, aniž by to na něm mělo následky, o jakých mluví odpůrci rovných práv pro stejnopohlavní páry.

Navíc Nikola by si přála, aby se z Venduly stala menší puntičkářka - ta po své partnerce je totiž klidně schopná přestlat již ustlanou postel, jelikož není ustlaná tak, jak by si představovala anebo vyvolává zcela zbytečné hádky kvůli neuklizenému ručníku malého synka.

Druhá rodina bydlí v obci Lukavice poblíž Klatov ve vlastním domě, který ještě dostavují. Zuzana (25) je s roční dcerkou Eliškou a tříletým synem Jakubem na mateřské dovolené. Se svářečem Petrem (29) jsou spolu tři roky. Jejich spory se týkají zejména výchovy dětí a úklidu. „Doufám, že mu sem přijde ještě větší bordelářka. Ten úklid není to hlavní,“ přála by si.

To ale samozřejmě netuší, že do Lukavice zamíří právě Vendula. Ta si sice v nové rodině hned porozumí s Petrem, ale je překvapená, jak mají neuklizeno, a to i v dětském pokoji. Promlouvá Petrovi do duše, aby dbal na to, aby jeho manželka doma udržovala pořádek která je podle ní „čuně“. A skrze natáčecí štáb domlouvá i Zuzaně.

„Nechápu, jak může někomu tvrdit, že to nestíhá. Já jsem dneska byla na rozvozu, stihla jsem udělat polívku, udělala jsem těstoviny... Zuzko, nezlob se na mě, ale dej se dohromady,“ vrtí hlavou nad prachem a jinými nechutnostmi, se kterými se musí potýkat.

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Úklidem posedlá Vendula naráží na svou noční můru tv Nova

Zuzka se zase v domácnosti s Nikolou stará o malého Tobiáše, a vyzvídá, jak si Nikola s Vendulou pořídily syna. Je jí líto, že v Česku jsou stejnopohlavní páry diskriminované, a že Nikola podle zákona nemá vůči malému Tobimu žádná práva.

Záhy ale řeší něco docela jiného - začne se jí stýskat, což způsobí, že často pláče a skoro nejí a nepije. „To není, že bych nechtěla jíst... Nikdy jsem od nich nebyla... Z těch nervů z toho stresu do sebe nic nedostanu,“ svěří se se slzami na krajíčku. A mrzutá je i Nikola, kterou Zuzanin zhoršující se psychický stav překvapí. „Úplně rezignovala, nebyla se ani vykoupat, prostě vypla,“ podivuje se. Bude chtít Zuzana natáčení předčasně ukončit?

Rozhodně se dívejte, tentokrát to bude nadmíru zajímavé. Tak se dívejte ve středu 1. února ve 20:20 na TV Nova - anebo již nyní na Voyo.

Fotogalerie
10 fotografií