Nejnovější díl reality show Výměna manželek, který je už nějakou dobu na Voyo, představil ve středu 1. února na Nově dvě odlišné rodiny. Ta první pocházela z Teplic. Šestadvacetiletá Vendula je na mateřské dovolené a žije s partnerkou Nikolou (27), s níž vychovává osmiměsíčního Tobiáše. Vyměnila se s pětadvacetiletou Zuzanou z obce Lukavice poblíž Klatov. I ta byla, stejně jako Vendula, na mateřské dovolené. S devětadvacetiletým svářečem Petrem vychovávala roční dceru Elišku a tříletého syna Jakuba. Až poté, co své bližní opustila, si uvědomila, jak moc se jí po nich stýská.

Vendula byla v Zuzanině domácnosti skoro nepříčetná z nepořádku. Vadil jí nepořádek, centimetry prachu v pokojíčku, stoletý olej na pánvi, špinavý plech snad ještě se zbytky buchty schovaný v troubě a další chuťovky, které v novém domově nalezla. „Zuzka je čuně, nevěřím tomu, že to zvládne. Nikča se o syna postará, ale je mi jí líto, že jsem ji dotáhla do Výměny a má tam člověka, který nefunguje u sebe doma. A jestli funguje tam, tak je to dokonalá přetvářka,“ stýskala si Vendula.

Díky Výměně přehodnotila svůj postoj ohledně úklidu. „Myslím, že tím, jaký jsem puntičkář, tak mi tohle změnilo pohled,“ měla jasno. Oproti tomu Zuzana se v druhé rodině trápila steskem - zdálo se jí, že nemá co na práci, a jak už to bývá, kvůli nudě měla náhle spoustu času na trudné myšlenky. Ze smutku dokonce přestala jíst a skoro i pít, což se podepsalo i na jejím zdraví. „To není, že bych nechtěla jíst... Nikdy jsem od nich nebyla... Z těch nervů z toho stresu do sebe nic nedostanu,“ svěřila se se slzami na krajíčku.

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Úklidem posedlá Vendula naráží na svou noční můru tv Nova

„Úplně rezignovala, nebyla se ani vykoupat, prostě vypla,“ nechápala Nikola. Zuzanin stesk, jenž se přenášel i na malého Tobiáše, co byl stejně rozmrzelý jako jeho náhradní maminka, nakonec vygradoval až k tomu, že se Zuzana rozhodla natáčení předčasně ukončit. „Nedávám to bez Péti, bez dětí. Nedostanu do sebe jídlo, je mi zle a do konce to nedám. Mám to tak už od začátku. Říkala jsem si, že to ještě zkusím, ale ne,“ oznámila na kameru.

Ve druhé domácnosti byli přerušením natáčení zaskočení. Petr spekuloval, že by mohl být problém kvůli neshodám dvou žen, nenapadlo ho, že by důvodem mohl být tak nepřekonatelný smutek... Manželku později ujistil, že se na ni nezlobí. Ani když kvůli tomu přišli o 100 tisíc korun... U stolu mezi osmi očima pak Nikola uvedla, že si se Zuzanou nerozuměly. „My jsme spolu ani nemohly mít žádnej problém, protože my jsme spolu ani nemluvily. Povídaly jsme si první dva dny a pak už jsme si neměly co říct,“ krčila rameny.

A řešil se samozřejmě úklid. i Vendula nechápala, jak je možné, že Zuzana nezvládá péči o mnohem menší byt, než má ona, leccos jít vytkla... a Zuzana jí vše odkývala. O své nedůslednosti v domácnosti moc dobře věděla, ale na úklid prý prostě nemá se dvěma ratolestmi čas. A i když má doma na rozdíl od Venduly třeba myčku nádobí nebo sušičku na prádlo. Jenže malá Eliška chce pořád chovat a to je důvod, proč se Zuzka patrně nemůže věnovat důkladnému hospodyňkování... „Ty děti se mnou fungujou úplně jinak,“ hájila se.
Fotogalerie
12 fotografií