Co a za jakých okolností se v Itálii odehrálo, se můžete dočíst na následující zde>>>.

Důsledkem toho je, že nyní třináctiletá dvojčata byla svěřena do péče babičky, protože jejich biologický otec o ně nejevil zájem.

Zdravotní stav Sofie, kterou od narození sužuje dětská mozková obrna, se bohužel – zřejmě v důsledku prožitého traumatu – v Itálii natolik zhoršil, že musí setrvat v ústavním zařízení. Paní Zdeňka ji ale i s druhou vnučkou Anitou pravidelně navštěvují a finančně také přispívají na její péči.

Dům, ve kterém babička s vnučkou bydlí, jim patří, dispozičně ale není praktický – mají společný pokoj na spaní, učení apod. Nejen tohle ovšem vyřešili designéři pořadu Jak se staví sen, zkušená dvojice Kamila Douděrová a František Kobližka. Pustili se totiž nejen do proměny pokoje, ale i obývacího pokoje a kuchyně, změn doznala i chodba, z níž se do prostor vstupuje. A to vše v secesním duchu.

Očima designérů Kamila Douděrová a František Kobližka

Inspirace secesí

„Hned od prvního povšimnutí si secesních obrazů v chodbě jsme věděli, že budou pro paní Zdeňku osobní vzpomínkou, a tudíž pro nás inspirací pro proměnu. Přes všechny rány osudu je to veselá paní, respektive bývala dříve, před tragédií. Proto jsme interiér pojali vesele, barevně.“

Fotogalerie
19 fotografií