Není to jeho první odskok do říše pohádek. Už v roce 2018 uvedla ČT na Štěpána jeho snímek O zakletém králi a odvážném Martinovi. Tentokrát se slovenský režisér rozhodl vypátrat Krakonošovo tajemství.

Nečekejte od něho ale večerníčkovské Krkonošské pohádky ani „poudačky“. V jeho filmu hrají důležitou úlohu tajemná vlašská kniha, záhadný cizinec a nový majitel zámku v podhůří Krkonoš. Ten může, pravda, vzdáleně připomínat Trautenberka Ilji Prachaře (+81), jelikož ho hraje jeho vnuk Jakub Prachař (39).

„Jediný, co tak mám, jsou ty pejzy, tím jsem si s dědou podobnej, ale jinak tam nevidím žádnou podobnost. Takhle, my si v rodině myslíme, že nám Krkonoše patří, tak to jediné je pravda,“ vtipkuje Kuba.

Hlavní roli vládce Krkonoš svěřil režisér Bebjak Davidu Švehlíkovi (50). „Krakonoš byl pro mé dětství zcela zásadním hrdinou díky Františku Peterkovi a Krkonošským pohádkám. V té naší je ale postava pána hor jiná a rovnou mohu slíbit jisté překvapení,“ tvrdí herec. Jak by řekl sám Krakonoš, darmo se neříká – neočekávejte mnoho, nebo budete zklamaní, neočekávejte nic a buďte překvapení!

Krakonošovo tajemství můžete sledovat 25. 12. ve 20.10 hod. na ČT1.

Video
Video se připravuje ...

Kulový Blesk: Jaké jsou nové seriály podzimu? Toxické Pozadí událostí a neakční Policie Modrava, říkají kritici Jiří Marek, Marek Slovák

Fotogalerie
72 fotografií