Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kalendář s majorem Korejsem z Případů 1. oddělení je žádanou raritou: V aukci se prodává i za téměř 3000!

14. prosince 2022
12:32

Na podzim odvysílala Česká televize závěrečnou sérii oblíbeného krimiseriálu Případy 1. oddělení. V jednom z dílů se objevil bizarní kalendář s Miroslavem Hanušem, který ztvárnil postavu majora Korejse. Kalendář později šel v omezeném počtu do prodeje a vyprodal se okamžitě. Na většinu těch, kteří po něm toužili, se nedostalo, čehož využili překupníci. Ti nyní raritní kousek prodávají na internetových aukcí. Fanoušci seriálu jsou ochotni zaplatit obrovské částky.

Ve čtvrté epizodě třetí série Případů 1. oddělení neměl major Josef Korejs příliš mnoho práce. Vedoucí prvního oddělení Kozák totiž nezapomněl na spory z minulosti a odmítl mu dávat případy, nechal ho proto alespoň vytvořit policejní kalendář. 

Dopadlo to úplnou katastrofou, ostatní členové oddělení totiž neměli na focení kalendáře čas, a tak se toho Korejs ujal sám. Jeho představitel Miroslav Hanuš se na tvorbě kalendáře prý skutečně vyřádil. Pracoval na něm několik hodin a tvorbě věnoval více času než musel. Že si dal opravdu záležet je vidět na konečném výsledku. 

Podepsaný kousek za téměř 3000 korun

Mezi ostatními členy štábu vzbudil kalendář při natáčení obrovský zájem. Okamžitě se prý stal „podpultovým zbožím“, bylo však vyrobeno pouhých 30 kusů. Jde tedy vlastně o skutečnou raritu. Sám Miroslav Hanuš své nezvyklé dílo věnoval manželce k narozeninám.

Obrovský zájem o kalendář byl po odvysílání epizody i u diváků. Česká televize nakonec na svém e-shopu dala k prodeji určitý počet kusů, které se okamžitě vyprodaly. Přestože ČT připravila dotisk ani tak se nedostalo na všechny fanoušky. Ti se teď snaží speciální kalendář získat v internetových aukcích a jsou ochotni za něj zaplatit i šestinásobek původní částky. 

Na e-shopu stál totiž kalendář necelých 300 korun, ale na aukčním portálu Aukro.cz se cena některých kousků vyšplhala až na 1700 korun. Cena podepsaného kalendáře se pohybuje minimálně kolem 3000 korun.

Mnoho diváků zřejmě po kalendáři toužilo jako po vánočním dárku. Někteří České televizi na sociální síti vyčítali, že dala do prodeje pouze malý počet kusů. „To už je opět vyprodáno? Nedá se udělat předobjednávka? A dotisknout podle počtu zájemců?“ zlobila se Dana.

Video  Blesk Podcast: K policii jsem se dostal lstí, říká tvůrce Případů 1. oddělení  - Blesk TV, Tanya
Video se připravuje ...

lokii ( 14. prosince 2022 23:49 )

To je asi tak priblbly kalendar jako ty nahotinky a ryby - kdo by tohle chtel mit doma cely rok a jeste za tak silene penize.
Vzdyt to nema vubec zadnou hodnotu.

Zobrazit celou diskusi