Amatérští kuchaři už jsou v kuchyni MasterChefa nějakou dobu a jejich gastronomické znalosti by proto měly být více než slušné. Jak jsou na tom, pokud jde o identifikaci surovin, budou mít šanci se přesvědčit hned v úvodní výzvě.

Porotci si totiž připraví ke každému písmenu abecedy jeden tajemný poklop ukrývající surovinu. Z těch, které soutěžící správně identifikují, následně budou muset uvařit. A komu se to nepovede bude muset projít zátěžovým testem Radka Kašpárka (41).

Kdo zvolí jakou strategii?

Přestože v kuchyni MasterChefa rozhodují hlavně schopnosti, občas je potřeba mít trochu štěstí. Bez něj se soutěžící neobejdou ani v nejnovější výzvě, která bude mimo jiné vyžadovat strategické uvažování a dobré znalosti surovin.

Porotci si připravili více než dvacítku surovin a skryli je pod gloši opatřenými písmeny abecedy. Ta jediná napovídají, jaká potravina by na daném místě mohla ležet, jelikož jde vždy o její úvodní hlásku. Soutěžící tedy mohou využít taktiku a volit si písmena, která zas tak velkou variabilitu nenabízí, nebo naopak nechat svůj výběr zcela náhodný. Z toho, co se jim povede správně identifikovat, následně uvaří pokrm hodný kuchyně MasterChefa, nemusí však využít všechno.

Masterclass a zátěžový test

Komu první výzva nesedne, má šanci zachránit se v té druhé, stejně náročné. Speciální masterclass spojenou se zátěžovým testem si totiž pro soutěžící připravil jeden z porotců Radek Kašpárek. Soutěžící to rozhodně nebudou mít snadné, protože musí udržet krok s michelinským kuchařem, který jim sice všechno trpělivě a názorně předvádí, zároveň však ani v nejmenším neubere ze svého obvyklého tempa. Kdo neudrží krok a začne v přípravě pokrmu plavat, má smůlu.

Na koho se usměje štěstí a pošle ho mezi nejlepší tři a kdo bude muset soutěž opustit? To diváci zjistí už ve středu 7. prosince ve 20:20 na TV Nova a už teď na Voyo.

Video
Video se připravuje ...

MasterChef Česko 2022: Co se skrývá pod poklopem? TV Nova

Fotogalerie
160 fotografií