Už uvítání soutěžících proběhne v úterní epizodě značně netradičně. V kuchyni na ně bude čekat speciálně vymóděná porota obklopená dekoracemi, jako vystřiženými z pláže plné turistů. Zejména pohled na Přemka Forejta (35) ve vysoko vytažených šortkách mnohé soutěžící pořádně pobaví. „Já jsem skoro odpadla,“ přizná se smíchem Ivka (36). 

Smích ale soutěžící brzy přejde. V první výzvě se proti sobě postaví dva pětičlenné týmy pod vedením navrátilců Terky (25) a Lubiny (43). V časovém limitu dvou hodin budou muset připravit tříchodové menu vonící dovolenou pro speciální hosty.

Nevšední spojení dvou pořadů

„Dnes večer jsme do MasterChefovy restaurace pozvali hosty, kteří se na dovolenou jen tak nedostanou – a přitom by ji tolik potřebovali,“ bude nejprve mlžit Honza Punčochář (43), aby ho následně doplnil Radek Kašpárek (41): „Dnes večer přijdou porodní asistentky z pořadu Malé lásky.“

„Já mám radost, že vaříme zrovna pro tyto lidi, kteří v té nemocnici tráví tolik času, že se jim takto můžeme alespoň nějak odvděčit,“ svěří se Ivka. Připravit menu s prázdninovou atmosférou by se mohlo zdát jako snadný úkol, každý soutěžící má však o dovolené a jejích chutích jinou představu, takže to kapitáni nebudou mít vůbec snadné, budou-li chtít své svěřence ukočírovat.

Důvěra v kapitány

„Věřím, že Lubina nás povede dobře. Myslím si, že je to vůdcovský typ, všichni ho mají rádi a myslím si, že ho všichni budou poslouchat,“ vyjádří Betty (27) důvěru svému kapitánovi, ovšem ani druhý tým se nebojí, že by je kapitánka zklamala.

„Terka je dobrá v tom dávat lidem důvěru a nechat je pracovat, a hlavně jim umí rozdělit práci přesně podle toho, jací jsou,“ pochvaluje si spolupráci na přípravě tříchodového menu Ivka. Jestli se důvěra spoluhráčů v jejich kapitány vyplatila, rozhodnou při degustaci jejich díla porodní asistentky. Na balkon může postoupit jenom jeden tým...

Nečekaná surovina 

 A zatímco úspěšnější tým se po výzvě přesune na balkon, ten poražený bude vařit znovu, a to s velmi neobvyklou surovinou. Některým se podlomí kolena už jen z pohledu na ni! Porota navíc v průběhu vaření vytáhne z rukávu pořádný podraz: nečekaně sebere soutěžícím 20 minut z času na přípravu!  Zvládnou soutěžící i přesto připravit chutný pokrm, který porotu ohromí a zajistí jim postup mezi nejlepší devítku?

Komu se povede uvařit nejlíp a s kým se porotci rozhodnou rozloučit, diváci zjistí v úterý 8. listopadu ve 20:20 na TV Nova a už teď na Voyo.

Video
Video se připravuje ...

Soutěžící pořadu MasterChef 2022 vařili pro porodní asistentky z reality show Malé lásky. TV Nova

Fotogalerie
170 fotografií