Nová kriminální série TV Nova slibovala „zcela unikátní pohled na tým vyšetřovatelů a jejich kolegů“. Seriál Šéfka totiž nabízel kromě klasického vyšetřování detektivních případů také silné osobní příběhy hlavních postav. „Seriál ukáže, jak se velmi snadno sami vyšetřovatelé dostanou do centra zločinu a stanou se tak nejen podezřelými, ale i oběťmi,“ avizovali tvůrci. Nova ale odvysílala v sobotním hlavním vysílacím čase jenom tři díly.

Zatímco první epizoda zaznamenala velice slušnou sledovanost 876 tisíc diváků, poslední z odvysílaných dílů v sobotu 12. března ale po příchodu pořadu Peče celá země klesl podle serveru MediaGuru na necelých 600 tisíc, což je propad opravdu citelný. Na zábavnou kulinářskou soutěž se ale díval více než milion lidí a dalších 915 tisíc si pustilo krimi Duch na Primě. Pro Šéfku se tak podíl sledovanosti v cílové skupině 15–54 let snížil na 12,3 %. A seriál nebodoval ani u diváků, kteří si na sociálních sítích při svém hodnocení nebrali servítky. Na serveru ČSFD má Šéfka dokonce jenom 43%.

VIDEO: Peče celá země: Na co se můžeme těšit v nové řadě?

Video
Video se připravuje ...

Peče celá země: Na co se můžeme těšit v nové řadě? Videohub

Nova proto stáhla Šéfku s Kateřinou Winterovou (46) v hlavní roli z vysílání, údajně proto, aby v těchto nelehkých časech přinesli na televizní obrazovky zábavnější, odlehčenější pořady, a v jejím původním čase uvede vědomostní pořad Na lovu: Hvězdný speciál. A dokonce i s charitativním přesahem.

Změny se dotknou i seriálu Profesor T., který se vysílal po skončení Šéfky. Ten se nyní posune na pozdější hodinu, tedy do doby od 23:30 či později. Příznivci, kteří si tento seriál už stihli oblíbit, ale nemusejí smutnit. Docela o něj totiž nepřijdou – dále ho bude možné sledovat na placené platformě Voyo.

Fotogalerie
37 fotografií