Česká televize v sobotu 12. března přinesla první díl dlouho očekávaného pokračování soutěže Peče celá země. V ní se v porotě kromě původní sestavy objevila nová posila –⁠ spisovatelka a „makronková královna“ Michaela Landová, která nahradila Mirku Van Gils Slavíkovou. A v neposlední řadě samozřejmě úplně noví soutěžící!

Diváci, kteří sledovali pilotní díl, jistě už mají svůj první tip, popřípadě favorita na vítěze. K tomu ale povede ještě hodně dlouhá cesta plná pekařských nástrah, které, jak porotci slibují, budou ještě mnohem zákeřnější než v první řadě. Jisté ovšem je, kdo už se vítězem nestane...

Prvním vypadnuvším druhé řady Peče celá země je Michal Kamermeier. Nekompromisní porotci okomentovali jeho růžový ovocný dort z technické výzvy následovně. „Bohužel i kdybychom přimhouřili oči a započítali vám dekorace, tak se na žádoucích 25 centimetrů nedostaneme...Ten tvar mi příliš válec nepřipomíná,“ řekla zklamaně Michaela Landová. „Máte tam hrudky másla,“ zkritizoval krém Josef Maršálek.

Vzhledem k tomu, že ostatní dorty soutěžících se vesměs povedly, bylo celkem zřejmé, na koho padne pomyslný Černý Petr. „Bohužel stalo se, já jsem s tím ale tak trochu počítal, protože jsem blbec otevřel troubu moc brzo a spadl mi korpus,“ přiznal své pochybení mladík, jehož dort, jak sám trefně poznamenal, připomínal svým roztodivným a nestálým tvarem proslulý Tančící dům v Praze.

Pekařem týdne se pak stala Jana Pokorná se svým perfektním zeleno-bílým dortem v mramorovém dekoru, na který porotci hned od pohledu reagovali slovy WOW!

VIDEO: Peče celá země: Na co se můžeme těšit v nové řadě?

Video
Video se připravuje ...

Peče celá země: Na co se můžeme těšit v nové řadě? Videohub

Fotogalerie
28 fotografií