Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prostřeno plné taktiky a nefér hodnocení: Dvě dámy jdou drsně za vítězstvím!

/
  • Tento týden se bude hodně taktizovat!
    7. března 2022 ● 10:00

    V příštím týdnu na FTV Prima diváci kulinářského pořadu Prostřeno! uvidí, co tu snad ještě nikdy předtím nebylo. U stolu v Jihomoravském kraji se sejdou hned dvě taktičky, které budou bodovat na hranici jednoho bodu. Ovšem pomýšlet na výhru mohou jen do doby, než jim dojde, že tuto taktiku nezvolily samy…

    Pravidla této reality show jsou jasná - nejenom jídla, ale i k nim patřící zábava se každý den hodnotí body od 1 do 10, a ten, kdo získá bodů nejvíce, se po zásluze stane vítězem. Anebo dojde na taktiku a boduje se „na jistotu“, tedy tak, aby se dosáhlo vítězství i poněkud nefér způsobem. V týdnu od 7. března se u stolu sejdou taktičky rovnou dvě. Jak se k jejich neférovému chování postaví zbylí tři muži?

  • 1.

    Pondělí - Daniele

    Jako první se k plotně postaví Ital Daniele (26), pomocný kuchař, jenž vystudoval ekonomickou školu ve své rodné Itálii, ale život ho nakonec zavál na jih Moravy. Ten pochopitelně vsadí na italskou kuchyni – carpaccio s foccaciou, slepičí vývar, líčka na víně s bramborovou kaší a jako dezert bude krém Catalana. Celé menu Daniele navařil v bytě své přítelkyně. Šmejdit ale hosté nemohli, z čehož budou docela zklamaní.

  • 2.

    Pondělí - Daniele

    A jak se Italovi podaří nasytit české strávníky? Pochutnají si na jeho menu? Hostitel je se svým výkonem spokojen – a to i přesto, že například nemá dostatek příborů, takže už tím ztrácí v očích hostů body. Komu to bude vadit? Je to komické, nebo spíše trochu trapné? Ne všem jde jen o to se dobře najíst, anebo zazářit svým vařením, dámy taktičky hledají chyby všude. Karin vadí kaše rozmixovaná, blanky v hovězím mase i víno v líčkách. Bodování ukáže, že o výhru jde tento týden především, a bude se hodně taktizovat.

     

    VIDEO: Aféra s příbory

    Video
    Video se připravuje ...

    Pondělní Prostřeno!: Aféra s příbory FTV Prima

  • 3.

    Úterý - Jakub

    V úterý svůj kulinářský um předvede milovník folkloru Jakub (28), jehož největším koníčkem je amatérská hra na hudební nástroje. Pravidelně hraje na cimbál v cimbálové muzice Šternovjan z Újezdu u Brna. Jakub žije sám v bytě, do kterého se teprve nedávno nastěhoval, a tak se zabydluje. Jak se hostům bude u něj doma líbit? Bydlení je podle nich tak trochu neútulné… jenže tolik oblíbené „šmejděníčko“ by nemělo ovlivnit bodování. Důležité je přece to, jak si jeho hosté pochutnají na připraveném menu. Jakub si navíc z hostů udělá legraci. Pozve je ke kamarádovi, který rekonstruuje.

     

    VIDEO: Rekonstrukce

    Video
    Video se připravuje ...

    Úterní Prostřeno!: Rekonstrukce FTV Prima

  • 4.

    Úterý - Jakub

    Jakub vsází na moderní kuchyni – paštiku z kuřecích jater, dýňový krém, vepřovou panenku Wellington s máslovou zeleninou a čokoládovou pěnu s malinovým přelivem a ovocem. Příprava hlavního chodu není zrovna jednoduchá. Podaří se Jakubovi trefit Wellington tak akorát? Na závěr večera došlo i na cimbál. Hrálo se a byla pohoda. Jako zábavu si Jakub připraví hledání zlatých cihel. Kopat je ale budou bagrem… Koho taková zábava bude bavit? A jak dopadne bodování? Bude zase taktika na prvním místě?

  • 5.

    Středa - Vlastimil

    Ve středu se představí poslední muž týdne – servisní technik Vlastimil (39). Je to muž mnoha zájmů a koníčků, který se věnuje bojovému umění Krav maga, baví ho tanec, hudba a jízda na koloběžce, a věnuje se i chovu terarijních zvířat. Jak se mu bude dařit u plotny? Vlastimil se toho nebojí a chystá českou klasiku – bude paštika s domácím pečivem, vývar z drůbků, pečená kačena, červené zelí, erteplové šulánky na másle a vdolky. Jak se Vlastimilovi náročné menu podaří?

  • 6.

    Středa - Vlastimil

    Vlastimil bude dělat vdolky úplně poprvé. Jak dopadne tedy jejich premiéra? Paštiku Vlastimil udělá pro jistotu taky dopředu. Bude to někomu vadit? A co všechno se bude řešit u stolu? Například to, že při šmejdění hosté zjistí, že měl Vlastimil v minulosti problém s alkoholem, proto ho teď vždy a za všech okolností odmítá. Abstinenci zvládá skvěle a navíc je vtipálek. Nandá místo paštiky syrová játra. Prý nestíhá…

     

    VIDEO: Játrová paštika

    Video
    Video se připravuje ...

    Středeční Prostřeno!: Paštika FTV Prima

  • 7.

    Čtvrtek - Tereza

    Ve čtvrtek konečně dojde na první z dam. K plotně se postaví mladičká Tereza (19). Ta miluje koně a také u nich pracuje – na rodinné farmě. Tereza má svůj plán. Ráda by vyhrála a má svou taktiku. Může jí vyjít? Terezino menu vůbec nezní špatně. Bramborové placičky s domácími škvarky, čirý hovězí vývar s masem a domácími nudlemi, svíčkovou na smetaně a houskový knedlík a horkou lásku. Bude s láskou chystat celé své menu? A jak se jí podaří? Ne všechno se povede…

  • 8.

    Čtvrtek - Tereza

    Tereza bude v kuchyni zmatkovat a u stolu se bude kritizovat. Aby také ne. Škvarky pekla s tatínkem, knedlík dělala babička. Navíc se v talíři Vlastimila objeví kočičí chlupy. Mladá kuchařka se sice obhajuje, že ta kočka je čistotná, ale kdo ví, zda tato argumentace obstojí. Nic této pohledné taktičce nepůjde podle plánu, i když za každou cenu chce vyhrát, aby mohla vylepšit ranč, kde žije s otcem a přítelem. Zaujme alespoň zábavou – kterou bude, jak se dá očekávat, vyjížďka na koních.

     

    VIDEO: Chlupy v jídle

    Video
    Video se připravuje ...

    Čtvrteční Prostřeno!: Chlupy v jídle FTV Prima

  • 9.

    Pátek - Katrin

    Jako poslední se k plotně postaví maminka na mateřské Katrin (24). Ani ta se netají tím, že by ráda zvítězila – a nebude si brát servítky ani ohledy vůči ostatním. Nejenom, že má stejně jako Tereza drsnou bodovací taktiku, ale bude hrát i na city. Svěří se svou nedávnou bolestí: odchodem tatínka, jehož památku uctívá přímo na zahradě. Pokud by vyhrála, tak by poslala svoji mámu na dovolenou a dětem by pořídila skvělé dárky. Bude pro hosty důležitý její dojemný osobní příběh, nebo to, co hostitelka uvaří?

  • 10.

    Pátek - Katrin

    Katrinino menu nezní složitě, slibuje šneky, bramboračku, bavorský špekový knedlík, červené zelí, kachnu a nepečený dort. Dokáže Katrin chody dokonale připravit, nebo ji přemůže stres? Když dorazí hosté, Katrin toho bude mít docela dost, nestíhá, nemá nic dodělaného, takže hosté čekají a čekají… mladá žena, která před mateřskou dovolenou pracovala jako servírka, si určitě svůj hostitelský den představovala jinak. Kachnu navíc podává s pelyňkem, což je podle Vlastimila droga způsobující halucinace… Podaří se jí večer zachránit?

     

    VIDEO: Katrin nestíhá

    Video
    Video se připravuje ...

    Páteční Prostřeno!: Nestíhačka FTV Prima

  • 11.

    Prostřeno!

    Jak celý týden nakonec dopadne? Kdo to vyhraje? Vyjde taktikům jejich taktika? Nebo zvítězí nejlepší menu a nejlepší kuchař? Boj to bude až do konce, takže se rozhodně dívejte každý všední den od 17,50 na Primu!
    Fotogalerie
    7 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

Lenka Jalovecka: Tak tohle nemá s vařením nic společného. Nají se, sní všechno a pak byla nespokojená a dá 1. Karma je tdarma, děvče a doufám že ti to. Pořádně osladi. Nějak to upadá 😱

(08. 03. 2022 18:57)

Alva: Tak nejhorší byla silná paní s malíčkem nahoru, čemuž se říká " máme h....o, ale jsme nóbl", té o vaření nejde, všechno jí vadí, opravdu nechutné, pán s implantáty, tak ten se také povedl, no o koňařce je škoda psát, počkám do pátku, potom zhodnotím, ale jde to skutečně dolů. 👎

(07. 03. 2022 19:05)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy