Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Karlovarské Prostřeno! plné omylů: Nákup místo předkrmu i chlup v dresinku! A ateista v kostele?

/
  • Tento týden v Karlovarském kraji!
    7. února 2022 ● 12:00

    Nejnovější Prostřeno! se v týdnu od 7. února bude odehrávat v Karlovarském kraji, kde se ve hře o 60 tisíc a další tisíce v divácké volbě utkají čtyři kuchaři ku jediné ženě. Muži tedy budou v převaze - a co se ještě nikdy nestalo, jediná hostitelka týdne si pošle své hosty na nákup. Ale pěkně popořadě…

  • 1.

    Pondělí - Petr

    Jako první se k plotně postaví mladý muž Petr (31), který miluje muziku. Pracuje v Německu v továrně, kde se vyrábí košťata, a rád sportuje. Hosty pozve do svého domečku, který postupně rekonstruuje. Petr žije sám a vtipně svou situaci komentuje. V domě má zkušebnu, kde se věnuje muzice. A tu také představí hostům při zábavě. Společně vytvoří hudební těleso a rovnou si zahrají a zazpívají. Neznámé tváře se alespoň rychleji seznámí a rozpaky půjdou stranou.

  • 2.

    Pondělí - Petr

    Co se týká vaření, Petr chystá své oblíbené recepty - a je to taková všehochuť. Játrová paštika s brusinkami a bagetou, polévka bude veganská – čočková s kokosem a zeleninou, jako hlavní chod připraví krůtí s bylinkovo-smetanovou omáčkou a těstovinami a na závěr bude jahodový koláč s drobenkou a šlehačkou. Dařit se mu ale moc nebude. Základ na polévku poletí do záchodu, na bagetky zapomene, takže se připečou… A i když se bude snažit, netradiční chutě hostům chutnat zkrátka nebudou.

     

    VIDEO: Polévka

    Video
    Video se připravuje ...

    Pondělní Prostřeno!: Polévka FTV Prima

  • 3.

    Úterý - Markéta

    V úterý předvede, co v kuchyni dovede, jediná žena týdne, pomocná kuchařka Markéta (56). Ta hostům omezí vstup do některých místností, protože si to její děti nepřejí. Pánové jsou na Markétu zvědaví a očekávají, že si jako zkušená hostitelka s menu hravě poradí. Nezní nikterak složitě, Markéta slibuje tříbarevný toust jako předkrm, hovězí vývar s celestýnskými nudlemi a játrovými knedlíčky, jako hlavní chod maďarský guláš, karlovarský knedlík a ovocný dortík.

  • 4.

    Úterý - Markéta

    Jenomže Markéta nemá svůj den. A i když si také myslela, že si poradí, tak se tak nestalo. Co se mohlo, to se pokazilo. Domácí pečivo se vůbec nepovede a knedlík vyjde jen napůl. Zklamala hostitelka, nebo domácí pekárna? A kromě toho Markéta nebude stíhat. Aby se hosté dočkali předkrmu, musí si sami skočit pro chleba do obchodu - a u hlavního chodu se spokojit s poloviční porcí knedlíků. Ještěže má Markéta štěstí na tak milé hosty. Dokáže svůj večer vůbec nějak zachránit?

     

    VIDEO: Nepovedený chléb

    Video
    Video se připravuje ...

    Úterní Prostřeno!: Nepovedený chléb FTV Prima

  • 5.

    Středa - Martin

    Středa bude patřit Martinovi (27), který se živí jako prodavač v obchodě se dřevem. Martin žije s přítelkyní a je to prý milovník kytar, dobrého jídla, alkoholu a nadšený sběratel. Připravuje francouzskou kuchyni doplněnou severským předkrmem – bude marinovaný losos s hořčičnou omáčkou a opečenou bagetkou, francouzská cibulačka, hovězí maso na červeném víně s bramborovým pyré a crème brûlée s lesními plody jako sladká tečka. Menu to není jednoduché ani na přečtení, natož na uvaření...

  • 6.

    Středa - Martin

    Jenomže Martin se v kuchyni umí otáčet a ví si rady, bude se dokonce i zručně flambovat - autogenem. Jak ale se svými pokrmy uspěje u mlsných jazýčků svých soupeřů? A proč je na zábavu vezme do kostela, když je sám ateista? To se bude hodně řešit a dá se říct, že zábavou si celý večer Martin trochu pokazí. Koho to bavit bude, a kdo za ní bude strhávat body? Věta „zaplať Pánbůh, věřící nejsem“, ostatní z party dost rozhodí. Dává vám smysl?

     

    VIDEO: Zábava, která nebaví

    Video
    Video se připravuje ...

    Středeční Prostřeno!: Zábava, která nebaví FTV Prima

  • 7.

    Čtvrtek - Michal

    Čtvrteční večer si vezme na starost skladník Michal (37). Je to veselá kopa a mezi jeho koníčky patří mimo jiné také práce na baráčku – na bývalém drážním domku, kam také hosty pozve. Michal chystá salát s dresinkem a kuřecím masem, toast, jako polévku bude podávat hovězí vývar s nudličkami, dále svíčkové medailonky s pepřovo-sýrovou omáčkou, domácí hranolky a tvarohový dezert na konec. Ani Michalovi se moc nedaří, ale chaosu se rozhodne postavit s humorem – celý jeho večer bude jedna velká improvizace. Většina hostů s tím nemá problém a nejenom, že se pobaví, ale dokonce si i pochutnají.

  • 8.

    Čtvrtek - Michal

    Také Michal v kuchyni moc nestíhá, a ještě si práci zkomplikuje tím, že zapomene koupit kuřecí maso na předkrm. Místo kuřecího se rozhodne dát panenku, jenomže ta je zmražená, tak ji musí rozmrazit. A to všechno jsou drobné komplikace, které ve výsledku způsobí stres a ten s sebou nese další problémy. Michal se v kuchyni doslova zapotí a pro nějaké to ostřejší slovo nepůjde daleko. Ale i tak mu zůstává úsměv na tváři a dobrá nálada. Bude to o chlup. Ten, který bude hledat v dresinku…

     

    VIDEO: Chlup

    Video
    Video se připravuje ...

    Čtvrteční Prostřeno!: Chlup FTV Prima

  • 9.

    Pátek - Michal

    Jako poslední bude vařit důchodce Michal (65). Je to muž s dlouhým a komplikovaným životním příběhem plným zvratů, pádů na dno a nových začátků. Michal se nestydí a o část svého osudu se s hosty podělí. A vysvětlí jim, jak došel do současného bodu, kdy raději dává, než bere, je šťastný, když může pomoci druhým, a snaží se vyhledávat pozitivní lidi. Hosté během šmejdění také objeví Michalovu svatyni, kde praktikuje svou buddhistickou víru. Čím víc toho u Michala objeví, tím víc otázek vyvstane. Dozví se například, že je rytířem – templářem, a že dlouhá léta žil v Rusku!

     

    VIDEO: Útěk před dluhy

    Video
    Video se připravuje ...

    Páteční Prostřeno!: Útěk před dluhy FTV Prima

  • 10.

    Pátek - Michal

    Michal vsází na oblíbené chody z různých kuchyní. Jako předkrm bude thajská rýže na cibulce s hráškem a zelenou fazolkou, polévkou bude maďarská svatební slepičí, hlavní chod tajemný „toroš“ a maďarské bejgli. Jak se Michalovi povede v kuchyni? Hosté některé chody vůbec neznají. Budou je umět ocenit? A hodí se do maďarského menu thajský předkrm? Jakou jim tajemný Michal nachystá zábavu, a jak jeho spoluhráče zaujme? To uvidíte už v pátek!

  • 11.

    Prostřeno!

    Jak nakonec celý týden dopadne? Kdo to vyhraje? Bavte se a inspirujte každý den v 17.50 na Primě.
    Fotogalerie
    7 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy