Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Středočeské Prostřeno!: Taktika, neshody a mezigenerační střet!

/
  • Prostřeno! tentokrát ze Středočeského kraje
    31. ledna 2022 ● 10:30

    V týdnu od 31. ledna do 4. února se pořad Prostřeno bude odehrávat v Praze a středních Čechách. Nuda vás rozhodně nečeká, jelikož jenom o vaření to rozhodně nebude. A na co se můžete těšit? Dojde na nejrůznější překvapení, intriky, zajímavé situace a mezigenerační střet!

    Soutěžní sestava bude poměrně vyrovnaná - o 60 tisíc a další tisíce v divácké volbě se tentokrát utkají tři ženy a dva muži, dámy tedy budou u stolu v mírné přesile. Kdo nakonec zvítězí? Muži, nebo ženy? A jak si poradí s na první pohled lehkým úkolem týdne, kterým je příprava stále oblíbenější paštiky? Jak ji zakomponovat do menu, aby nikdo nepoznal, že tam původně nepatří? To je úkol pro pětici soutěžících!

  • 1.

    Pondělí - Zdeňka

    Jako první se k plotně postaví pečovatelka Zdeňka (51). Ta se svěří se svým životním příběhem – pochází z velmi skromných poměrů, vyrůstala v dětském domově a v dětství to neměla jednoduché. Ale nedala se zlomit, život si v dospělosti zařídila po svém a je spokojená. Hostům se představí jako milovnice česko-romské kuchyně. Podávat bude květákové placičky s oblohou a masem, romskou fazolačku s domácími flíčky, kuřecí prsa plněná salámem a šunkou a na závěr palačinky s horkými malinami. Ne všechno se ale dokonale povede. Hostům bude vadit, že menu je příliš jednoduché a příliš mastné. A není v něm podle nich téměř žádná zelenina.

  • 2.

    Pondělí - Zdeňka

    Když pak Zdeňka začne vysvětlovat, že vaří na másle, které vlastně není máslo, ale její rodina ho za máslo považuje, ostatní pomalu přestanou jíst. Co jim Zdeňka tedy vlastně servíruje? Vlastě se tento přístup nelíbí a začíná taktizovat. Michal oproti tomu má pro Zdeňku pochopení. Akorát při šmejdění nikdo moc nechápe, kam je Zdeňka pozvala. Do domu v přestavbě? Nebo do domu, o který se nikdo nestará? „Byl jsem trošku takovej zmatenej, protože jsem nevěděl, jestli procházím její dům, kde přímo bydlí, nebo ubytovnu…“ svěří se Michal. Jak se zeptat, aby se hostitelky nikdo nedotkl?

     

    VIDEO: Máslo, které není máslo?

    Video
    Video se připravuje ...

    Pondělní Prostřeno: Máslo není máslo? FTV Prima

  • 3.

    Úterý – Vlasta

    Úterní soutěžní menu připraví pracující důchodkyně Vlasta (64). Ta hosty přivítá v bytě, kde žije sama. A bude to ještě větší bojovka než v případě Zdeňky. Nejprve budou mít spolusoutěžící problém její byt vůbec najít. Čekali baráček, a místo toho – maličký byt kdesi mezi ubytovnami. A nebude se hledat jenom byt jako takový, ale i to, kde Vlasta spí – a budou se divit. Vlasta totiž spí v kuchyni. Bydlení důchodkyně Vlasty je celkově hodně skromné a hosté to budou velmi intenzivně vnímat. Michal dokonce nazve její bydlení sociálním experimentem... Bude mu v takovém prostředí vůbec chutnat?

     

    VIDEO: Sociální experiment

    Video
    Video se připravuje ...

    Úterní Prostřeno!: Sociální experiment FTV Prima

  • 4.

    Úterý – Vlasta

    Dokáže si Vlasta získat na svou stranu spoluhráče alespoň svým kulinářským umem? Vlasta vsází na starou, dobrou, českou klasiku v tom nejtypičtějším podání – plněná vejce na šunce, mozzarella s rajčátkem, zelenina a domácí bulky, kuřecí vývar s játrovou zavářkou a nudlemi, kachní čtvrtky, červené zelí a bramborové špalíčky a jako dezert nepečené překvapení „Pavlína“. Jenomže i když Vlastino menu zní lahodně, bude mít své mouchy a některým hostům se příliš netrefí do chuti… Zdeňka si dokonce stěžuje, že jí chyběl výpek, a tvrdí, že knedlíky jsou tvrdé. Že by oplátky po pondělní počínající nevraživosti mezi dámami?

  • 5.

    Středa – Michal

    Středeční večer bude patřit podnikateli Michalovi (37). Ten se živí natáčením promo a svatebních videí a baví ho zdravý životní styl. Své hosty pozve do domečku, který se ženou zútulňují. A pochopitelně připraví to, co sám jí – zdravou kuchyni z kvalitních potravin. Pro některé dámy bude Michalova kuchyně velkou záhadou. A při čtení menu budou lehce vyděšené: Michal v něm má rizoto z červené řepy, mikrobylinky, dýňový krém s pomerančem, medovo-zázvorová kachní prsa s tarhoňou a jako dezert pohankovo-špaldová tečka s jahodami. Bude tento dezert k pochutnání? Nebo nad ním hosté ohrnou nos?

  • 6.

    Středa – Michal

    Tereze bude Michalovo menu sympatické, protože se stravuje podobně, ale co ostatní? Naplní Michal jejich představy o kachně? Vlasta se Zdeňkou se netají tím, že většinu surovin ani neznají, natož aby věděly, jak mají chutnat. Michal své hosty navíc zmate úkolem týdne, který bude považován za polévku, a dojde i na vypjaté momenty. Zdeňka totiž usoudí, že pro dnešní den mrzutá Vlasta Michala pořád kritizuje jenom proto, že mu nevěří, že by byl schopný tak dobře uvařit. Anebo hostiteli jenom závidí bydlení?

     

    VIDEO: Taktik u stolu?

    Video
    Video se připravuje ...

    Středeční Prostřeno!: Taktik u stolu? FTV Prima

  • 7.

    Čtvrtek – Tereza

    Čtvrteční večer si vezme na starost mzdová účetní Tereza (27). Ta žije s partnerem, ráda cestuje a svou účast v Protřeno! bere jako výzvu. Má ráda především zdravou a lehkou kuchyni z čerstvých a domácích surovin. Tereza je krásná mladá dáma a na všechny večeře chodí hezky upravená a oblečená. A jak už to bývá v partě, kde je více žen, ta nejhezčí to má nejtěžší. Vlasta se nebude tajit tím, že jí Tereza leze na nervy, a co půjde, to zkritizuje. A Tereze to také pořádně osolí už během jejího večera. Považuje ji za výstřední osobu, která na sebe pořád upozorňuje. Ale může mladá soutěžící za to, že je mladá? Měly by se i za tohle snad strhávat body?

     

    VIDEO: Vlasta si nebere servítky

    Video
    Video se připravuje ...

    Čtvrteční Prostřeno!: Vlasta si nebere servítky FTV Prima

  • 8.

    Čtvrtek – Tereza

    Tereza nachystá menu sestavené ze svých oblíbených jídel a bude také plné cizích slov. Mini quiche s čedarem, krém z pečeného česneku s krutony a plátky mandlí, plněné kuřecí kapsy s bramborovo-parmazánovým pyré a RAW borůvkový cheesecake. Cizí slova dají opět hostům zabrat, nevědí, jak je přečíst, a už vůbec nebudou tušit, co je tedy čeká k jídlu. Bude to takový výlet do neznámé krajiny. Především quiche. Začarované slovo. Nikdo ho nevysloví dobře. Kich, kvich, kiche… Že by další aspirant na první místo v hitparádě nevyslovitelných názvů pokrmů? Podaří se Tereze alespoň záhadně znějící jídla navařit tak, že neználky přesvědčí?

  • 9.

    Pátek – Michael

    V pátek představí svůj kulinářský um obchodní zástupce Michael (30), který žije s přítelkyní a psem. Mrzí ho, že se předchozího večera nedokázal zastat Terezy – a také se k tomu během svého večera vrátí. Tereza se totiž bude řešit i poslední večer. Vlasta totiž neodolá, aby mladé ženě do očí řekla, co jí na ní vadí. Jak to Tereza ustojí? Pochopí pohnutky důchodkyně a nebudou pro ni její slova zraňující? Pánům je Terezky líto, Zdeňka jí radí, aby byla taková, jaká je uvnitř…. Jenže kdo ze soutěžících může tvrdit, že ví, jaká Tereza doopravdy je?

     

    VIDEO: Vlasta se pustí do Terezy

    Video
    Video se připravuje ...

    Páteční Prostřeno!: Vlasta vs Tereza FTV Prima

  • 10.

    Pátek – Michael

    A do toho všeho se bude Michael snažit připravit vítězné menu, tento týden již podruhé čeká soutěžící česká klasika… byť v moderním kabátku. Připraví škvarkovou pomazánku s domácím chlebem, hříbkový krém se zastřeným vejcem, kachní prsíčko, bramborový knedlík, dýni a čokoládový dortík s ovocem, plus citronový sorbet. Na papíře zní menu víc než lákavě, ale jak ho zvládne hostitel připravit? Michael má smělé plány, ale bohužel, nebude mít zrovna svůj den – bude bojovat s plotnou, s droždím, ale hlavně s časem. Podaří se mu nakonec večer zachránit? Co se stane, když naservíruje syrovou kachnu? Kdo ji vrátí, kdo si ji nechá dopéci? A kdo to nebude vůbec chtít jíst?

  • 11.

    Prostřeno!

    Tohle Prostřeno! bude zkrátka plné emocí! První únorový týden bude veselý a diváci se mají rozhodně na co těšit. A kdo to nakonec celé vyhraje? Ten, kdo nejlépe uvařil, ten, kdo nejlépe taktizoval, anebo ten, kdo dokázal zaujmout jinými svými kvalitami? Napínavé to bude zkrátka až do konce, dívejte se proto každý všední den v 17.50 na FTV Prima.
    Fotogalerie
    7 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy