Ve středeční epizodě populárního pořadu Výměna manželek se promíchaly dvě velmi odlišné rodiny. Ta jedna žije v Nové Vsi pod Pleší a maminkou je zde mladičká Tereza (20). Ta má sice rozkošná dvojčátka Nikolku a Kristýnku (2), na mateřské dovolené je s nimi však tatínek Jakub (29). Tereza by prý pobyt doma s děvčaty psychicky nezvládala, a tak se raději věnuje své práci skladnice. A byl to právě Jakub, kdo šel do druhé rodiny, co se nacházela v Mikulově. Rodiče Adriana (39) a Zdenek (47) v ní společně vychovávají čtyři děti: dcery Katka (14) a Natálie (11) pocházejí z předchozího vztahu Zdenka, a synové Šimon (9) a Matouš (4) vzešli z bývalé lásky Adriany.

Adriana nahradila v Nové Vsi Jakuba a je v šoku, v jak nuzné finanční situaci se tahle rodina nachází. I přesto, že se snaží ušetřit, jak se jen dá, jejich denní rozpočet činí nepředstavitelných padesát korun. Proto se jim rozhodla pomoct i Adriana, porušila pravidla a vyžádala si od produkce mobilní telefon, aby mohla požádat svého manžela o peníze, aby mohla dvojčátkům koupit jídlo. „Ty princezny se tak rozjedly… mně je to líto, abych jim to nedala,“ posteskla si Adriana. Rovněž se rozhodla sehnat dětem boty a jiné věci, jichž měly nedostatek. „Našla jsem si i stránku, kde pomáhají takovým lidem, hlavně teda dětem. Doufám, že se Terezka neurazí, ale já to dělám pro ně,“ vysvětlovala na kameru.

VIDEO: Výměna manželek: Denní rozpočet 50 korun!

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Denní rozpočet 50 korun! TV Nova

Přes nadaci se jí podařilo zajistit plnou ledničku, oblečení pro děvčátka i nějaké ty hračky. Obě maminky to jaksepatří dojalo. Adrianě ale i tak vadilo, že se dětem nikdo pořádně nevěnuje. Tereza tráví většinu času v práci a Jakub si s nimi nehraje, do dětské herny jely poprvé až s Adrianou. „Za těch deset dní se mnou udělaly strašnej pokrok se mnou,“ oznámila proto Jakubovi mezi osmi očima.

„Zkus se jim víc věnovat. Ty holky potřebujou chodit do kolektivu, být mezi těma dětma.“ Kromě toho se do mladých manželů opřela i kvůli penězům. „Zkuste si sednout a ten rozpočet trošku upravit, ty holky budou potřebovat víc a víc.“

 Během týdne, co u ní Adriana byla, si Tereza stěžovala na generační rozdíly. „Úplně v ní slyším maminku, ale tak to bejvá, když se starší a mladí spolu baví,“ reagovala mladá maminka na všechna dobře míněná poučení. „Oni takhle ale chtějí žít,“ vrtěla nad nimi hlavou Adriana, když se dozvěděla, že jejich sen je například to, že až si našetří, vyrazí na delší pobyt do USA, anebo si pořídí auto….

Ostatně i výhra 100 tisíc byla důvodem, proč se Tereza s Jakubem rozhodli jít do Výměny – to aby rodinné kase trochu přilepšili. „Jsem ráda za všechny rady, co mi poskytla, uvidí se časem, jak to dopadne,“ prohlásila ale Tereza po návratu domů.

Fotogalerie
19 fotografií