Hudební ceny Evropy 2 bezesporu patří k nejočekávanějším událostem roku. Ode dneška až do 17. února mohou na webu rádia hudební fanoušci hlasovat pro své oblíbené domácí i zahraniční interprety, songy, alba či videoklipy v celkem 14 kategoriích. V kategorii Nejstreamovanější song Youradia zvítězí skladba, kterou uživatelé streamovací služby Youradio nejčastěji poslouchali v loňském roce. Zahraniční objev roku vybere odborná porota. Mezi nominovanými se objevují zahraniční hudební stálice jako Imagine Dragons, OneRepublic, Coldplay, Adele, P!nk, Ed Sheeran, Harry Styles či Justin Bieber, z českých pak Mirai, Kryštof, Lenny, Ewa Farna, Vojtěch Dyk a Ben Cristovao. Nechybí však ani nová jména jako Rodan, Anika Iris, Pam Rabbit nebo Andy Cermak.

Hudební ceny Evropy 2 jsou výjimečné i v tom, že to jsou jediné ceny u nás, u kterých se předávání od prvního ročníku odehrává přímo ve studiu, odkud rádio vysílá. Program tak může být daleko uvolněnější, než jak ho známe z obdobných akcí. Stejně tomu bude i u desátého ročníku. Kdo promění letos nominace, se posluchači dozví v úterý 22. února mezi 15. až 18. hodinou živě ve vysílání. „Vedle oblíbených moderátorů (Leoše Mareše, Patrik Hezuckého, Katky Říhové, Zorky Hejdové, Pavla Cejnara, Ondry Urbana, Petra Říbala atd.) dorazí na vyhlášení i řada známých herců, sportovců či hudebníků. Prozradit také můžeme, že jako překvapení dorazí zahraniční hvězda, kterou naši posluchači velmi dobře znají z vysílání Evropy 2,“ uvádí Martina Říhová, výkonná ředitelka společnosti Active Radio (vlastnící mj. Evropu 2). V minulosti například finská skupina The Rasmus nebo britský DJ Sigala si přijeli nejen pro ceny, ale rovnou i zahráli na afterparty.

Evropa 2 bude celé vyhlášení hudebních rádiových cen vysílat živě, současně poběží live stream ze studia na facebooku a rozhovory s vítězi na webu.

„Pro každý ročník Hudebních cen Evropy 2 děláme nové originální sošky. I tento rok je pro nás opět vyrobí designéři a skláři z Hořic, se kterými dlouhodobě spolupracujeme. Podporujeme tak české sklářství a šikovnost našich designerů,“ říká Martina Říhová. Skleněné sošky pro výroční Hudební ceny Evropy 2 navrhl designer Lukáš Rejmont podle skicy svého otce Lumíra Rejmonta. Jde o ideu rozezněné komorní ladičky, ze které přecházejí vibrace tónu do podstavce ze skla. Komorní ladička připomíná římskou číslici 2 (||). Ručně je vyrobí ve sklářském studiu Martina Štefánka.

Výsledky kulatého desátého ročníku prestižních Hudebních cen Evropy 2 budou vyhlášeny v úterý 22. února mezi 15. až 18. hodinou živě ve vysílání rádia. Vítěze v jednotlivých kategoriích vybírají posluchači a hudební fanoušci na webu Evropy 2 od 1. do 17. února. Výsledky můžete ovlivnit i vy, pokud pošlete hlas svým favoritům.

Hudební ceny Evropy 2 beze sporu patří k nejočekávanějším událostem roku. Jedná se zároveň o jedinou hudební éterovou cenu u nás. Vedle oblíbených moderátorů Evropy 2 (Leoš Mareš, Patrik Hezucký, Katka Říhová, Zorka Hejdová, Pavel Cejnar, Ondra Urban, Petr Říbal atd.) dorazí na vyhlášení i řada známých osobností z hudebního světa. Někteří i živě zahrají. Jako překvapení má dorazit zahraniční hvězda, kterou posluchači velmi dobře znají z vysílání. Evropa 2 bude celé slavnostní předávání živě vysílat do éteru, vedle toho poběží live stream na facebooku a rozhovory s vítězi na webu.

Nominace na Hudební ceny Evropy 2
Autor: Evropa 2

Fotogalerie
23 fotografií