Ne že by snad v Kostelci u Křížků, kde bydlí, Petr Rychlý kropil požáry, je ale patronem dobrovolných hasičů a často jim prý gratis moderuje akce. Ale když scenárista Rudolf Merkner (49) psal postavu hasiče Petra Pospíšila, shodou náhod ho pojmenoval nejen stejným křestním jménem, ale i dívčím příjmením hercovy manželky Jany (51), někdejší profesionální tenistky.

„Upřímně mě to pobavilo... Ale věřte, nebo ne, když psal Ruda Merkner scénář k tomuto seriálu, ještě netušil, že obsadí mě,“ říká Petr Rychlý ke vtipné shodě náhod.

„Komu ale především udělala tahle náhoda radost, je rodina Pospíšilova z Prostějova, do které jsem se přiženil. Bratr mojí ženy, Jaroslav Pospíšil, stále hraje tenis. A moje žena Jana si tak pospíšila, až je teď Rychlá!” popsal s tím, že v takovou nabídku ani nedoufal.

„Překvapilo mě, že mi tu roli nabídli. Jakmile se člověk dostane do zajetí nekonečného seriálu, v mém případě Ordinace v růžové zahradě, je těžké producenty a režiséry přesvědčit, že umí zahrát ještě i něco jiného. Navíc scénář seriálu Co ste hasiči je velmi dobře a vtipně napsaný, a o to víc mě ta nabídka nadchla,” prozradil Rychlý, který bude v seriálu nosit plnovous. A navíc si ještě příjemně zdvojnásobil i příjmy – Hasiče i Ordinaci totiž točil současně.

Roli vzal, i když měl co dělat, aby stíhal oba seriálové projekty najednou. Navíc mu to komplikoval i plnovous. „V Ordinaci jsem měl holou tvář, a tak bylo jasné, že se mi bude muset plnovous na natáčení lepit. Každý den jsem měl proto o hodinu a půl dřívější nástup do maskérny, často už na půl pátou ráno. Základ plnovousu se nalepil vcelku a pak se po stranách dolepoval vous po vousu, aby celkový výsledek působil přirozeně. Používá se k tomu materiál z pravých vlasů, který se na tváři zastříhává do požadované délky,” popsal složitou metodu.

O čem to bude?

V centru děje bude vesnická hasičská jednotka a její přímočarý velitel Petr Pospíšil (Petr Rychlý), na kterého čeká řada mnohdy nebezpečných úkolů. Úplatný starosta obce v podání Václava Kopty (55) je známý pletichář a snaží se hasiče v Horní zrušit. Kromě nich se diváci mohou těšit na hasičskou jednotku v hereckém složení Jaromír Nosek (43), Radim Kalvoda (48) a Marek Holý (41), na veterinářku v podání Jany Bernáškové (40).

VIDEO: Nečekaný adrenalin v dnešní Ordinaci: Pokažená klapka invalidy Rychlého!

Video
Video se připravuje ...

Nečekaný adrenalin v dnešní Ordinaci: Pokažená klapka invalidy Rychlého! TV Nova

Sázka na klasiky

ČT, Nova i Prima o prázdninách tradičně sázejí na reprízy svých oblíbených seriálů a pořadů.

Pondělní večery na Nově budou patřit týmu vyšetřovatelů z Kriminálky Anděl. Po nich se na hřiště vřítí členové TJ Slavoj Houslice v seriálu Okresní přebor. ČT proti nim nasadí seriál Malý pitaval z velkého města a od devíti večer pak Hříšné lidi města brněnského. Prima nabídne zahraniční komedie.

V úterý na Nově poběží nejprve Policie Modrava, kterou vystřídá sitcom Comeback, na »Jedničce« První republika a po ní Sanitka 2. Zatímco ve středu na Nově odvysílají reprízovanou Výměnu manželek a potom opět dva díly seriálu Comeback, na ČT1 půjde Dobrodružství kriminalistiky. Ve čtvrtek se na Nově dvěma díly po sobě vrátí hrdinové Kriminálky Anděl, na programu ČT1 půjde První republika a Sanitka 2.

Pátek pak přinese jediné letní novinky v podobě nováckého projektu Co ste hasiči a nových dílů seriálu Kameňák. V České televizi v pátek vsadí na pohádky. O nedělích po 25. červenci nasadí ČT v hlavním vysílacím čase Chalupáře. A Prima vsadí na filmy Indiana Jones. V srpnu ho vystřídají české komedie v čele s trilogií Slunce, seno...

Fotogalerie
39 fotografií