Blízcí Libušky Šafránkové se nakonec rozhodli pro celkem tři obřady, na nichž se široká veřejnost i úzký rodinný kruh budou moci naposledy rozloučit se zesnulou legendou českého filmu. Fanoušci Popelky mohou přinést květiny i svíčky v pátek 25. června dopoledne do kostela sv. Anežky v Praze na Spořilově, uložení ostatků proběhne o týden později, 2. července v 18 hodin ve Šlapanicích u Brna.

Maminka si nepotrpěla na velkou pozornost a cenila si soukromí. Vím ale, že by určitě stála o to, aby ti, kteří ji měli rádi, měli možnost se s ní rozloučit na místě, kam ráda přes třicet let chodila,“ odůvodňoval její syn Josef Abrhám mladší místo konání pietního aktu pro veřejnost.

Původně o místo posledního rozloučení se Šafránkovou bojovaly dvě divadelní scény – Činoherní klub, kde Libuška působila v letech 1972-1990, a Národní divadlo, jehož prkna těšila svou přítomností mezi lety 1992-1994.

Libuše Šafránková zemřela náhle 9. června, den po svých 68. narozeninách. Fenomenální herečka skonala ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí v Praze, kam nastoupila na blíže nespecifikovaný výkon, který se týkal jejích zdravotních problémů. 

VIDEO: Podrobnosti o pohřbu Šafránkové. A vážný stav Jaroslava Uhlíře

Video
Video se připravuje ...

Podrobnosti o pohřbu Šafránkové. A vážný stav Jaroslava Uhlíře Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
87 fotografií