Ještě než Nova vůbec novinku ohlásila a zveřejnila první ukázky, už si vrabci na střeše cvrlikali o tom, že chystaný seriál má být opět z nemocničního prostředí (právě jako již zmiňovaná Ordinace) a inspiraci si měl vzít ze slovenského seriálu Sestřičky, pouze název se musel měnit, jelikož jiný seriál se stejným názvem právě vysílá konkurenční Prima, která takto pozměnila bývalý Modrý kód, když se od dramatických případů v nemocnici přesunula dějově spíš k romantickým vztahům.

Po zveřejnění ukázek také diváci nebyli v tomto ohledu moc chápaví... „Scény z ukázek jsou úplně stejné jako scény ze slovenských Sestřiček. To jste nemohli vymyslet něco svého místo toho, aby jste vykrádali jiný seriál?“ napsala drsně na facebooku paní Marcela a další divačky přizvukovaly, že si nápadné podobnosti všimly také. Ovšem další člověk pak teprve vše uvedl na pravou míru, když objasnil, že ani na Slovensku vlastně seriál nevznikl, ale svůj »mustr« měl úplně jinde. „Ano, je to stejné podle finského seriálu Syke. Natáčí se ve spoustě zemí.“

VIDEO: Nová tvář seriálu Sestřičky: Na padouchy má monopol! 

Video
Video se připravuje ...

Nová tvář seriálu Sestřičky: Na padouchy má monopol! FTV Prima

Ostatně na tom by nebylo nic divného, již v minulosti se v Česku vysílaly seriály, které se někde jinde inspirovaly, nebo byly vysloveně kopií zahraniční předlohy - Nova například před lety vysílala Redakci podle španělského formátu 'Periodistas', případně se snažila prosadit sitcom PanMáma s Milanem Šteindlerem (63) v titulní roli, kdy předlohou byl seriál britské BBC Mrs. Brown's Boys. Česká televize si také oblíbené Horákovi koupila od Španělů (kde zněl název Los Serrano) a rovněž zkoušela oživit oblíbený americký sitcom Raymonda má každý rád českou verzí Rudyho má každý rád se Sašou Rašilovem (48) a Jitkou Schneiderovou v hlavních rolích. 

Divákům by to tak nemuselo nakonec vadit ani v případě Anatomie života, ovšem podle dalších reakcí se zdá, že většině leží v žaludku vlastně něco úplně jiného, a proto hledají na novince mouchy už dopředu. „Co to bude zase za hovadinu?! Mně je nějaký pitomě obsazený a primitivní seriál úplně ukradený. Už podle ukázek dosti nepovedená parodie na Ordinaci. Strčte si nějaké pitomé 'novinky' někam a nerušte Ordinaci,“ zuřila na sociální síti další divačka, ačkoliv ji hned další komentující uklidňovali, že nový seriál by mohl být rozhodně lepší a kvalitnější. Jenže Ordinace, která má letos končit (bez ohledu na nový seriál), se vysílala dlouhých 15 let. Je jasné, že pro řadu lidí je tak už srdeční záležitostí, a tak se s jejím koncem jen těžko smiřují. Teď je ovšem otázka, jak moc to ovlivní start Anatomie života (na obrazovky má přijít 26. ledna) a zda to bude úspěch, nebo naopak 'propadák', jak někteří lidé v diskuzích prorokují.

VIDEO: Ordinace se v novém roce vrátila ve velkém stylu, záchranka se svlékla do naha!

Video
Video se připravuje ...

Ordinace se v novém roce vrací ve velkém stylu, záchranka se svlékla do naha! TV Nova

Fotogalerie
57 fotografií