Zprvu se zdálo, že bude seriál Sever peckou. Syrový příběh o začínajícím policistovi, který se vzepře systému, pustí se do boje s korupcí a nakonec se z něj stane vyšetřovatel, nabízel zajímavý scénář podle skutečné události a atraktivní herecké obsazení. Kromě Jiřího Mádla a Štěpána Benoniho v něm hraje také půvabná Eliška Křenková (29), Martin Havelka (61), Petra Špalková (44) nebo Martin Pechlát (44). Jenže seriál postupně ztrácí své diváky.

Za čtyři týdny, co je k vidění na České televizi, se mu sice ani jednou nepodařilo porazit ve sledovanosti seriál Specialisté na konkurenční TV Nova, ti se ovšem standardně drží nad milionem dychtivých fanoušků. Včerejší díl nazvaný Fair Trade, týkající se smrti mladé zahraniční studentky, která krátce před svou smrtí porodila zdravého chlapce, a vyšetřovatelé v čele s Martinem Dejdarem (54) a Jakubem Štáfkem (29) se pokouší nalézt a zachránit alespoň dítě, si nenechalo ujít 1 milion a 225 tisíc lidí.

U druhého dílu, který Nova vysílala ihned poté, vydrželo 948 tisíc lidí, a na třetím místě se objevil divácky oblíbený seriál z nemocničního prostředí Modrý kód. Ten vidělo 671 tisíc diváků. Jako hodně nešťastné rozhodnutí Novy se ukázalo odsunutí Příběhů českých zločinů na pondělní večer. Minulý týden v neděli si ho pustilo 699 tisíc diváků, zatímco v pondělí pouze 401 tisíc…

VIDEO: Novinka ČT Sever: Policajti, kteří bojují se svým zaměstnavatelem

Video
Video se připravuje ...

Mádl a Benoni v novince ČT Sever: Policajti, kteří bojují se svým zaměstnavatelem. Česká televize

Fotogalerie
53 fotografií