Kapitán Kovář přechází na pražskou kriminálku z mravnostního oddělení a v seriálu se již mihl před prázdninami, když víceméně náhodou zneškodnil vraha kapitána Čermáka. Přestože se po představiteli zásadového Jardy alias Janovi Zadražilovi (43) bude divákům nepochybně stýkat, kapitán Kovář v podání Jiřího Hány se ho pokusí v jejich srdcích nahradit. Sympaťák Hána se totiž kvůli roli rozhodl leccos nastudovat.

„Měl jsem možnost poznat policisty, kteří vyšetřovali opravdu nelehké zločiny a popisovali mi, jak to funguje. Mile mě překvapilo, že to jsou normální skromný týpci a zaujala mne ta jejich upřímnost a lidskost. A to bych se chtěl pokusit v kapitánu Kovářovi ztvárnit,“ svěřil se herec, známý například z Ohnivýho kuřete, V. I. P. vražd nebo ze seriálu Ulice, deníku Aha!, jenž si zároveň libuje i v tom, že se konečně vymaní ze škatulky podivínských a legračních figurek.

Premiérový díl Specialistů začíná dramatickou vraždou mladé dívky a zavede své příznivce do prostředí luxusního striptýzového baru s příznačným názvem Zlaté časy. Točilo se ve skutečném striptýzovém baru v Praze – a při natáčení si asi nejvíce zážitků odnesl Jakub Štáfek (29), který hraje mladého kriminalistu Lukáše Panenku. Ten půjde doslova na dračku, vyhlédne si ho totiž nejen místní ředitelka, ale i odkvétající domina, která se s muži příliš nemazlí. A Štáfek z ní měl respekt – a aby neměl, když na něj vytáhne bičík!

V roli šéfky lechtivého klubu se objeví Jana Krausová (65). „Vždycky hraju zvláštní postavy, takové potrefené ženské,“ uvádí herečka ke své seriálové postavě vášnivé bordelmamá. „Bylo ale příjemné se na natáčení potkat s Kubou Štáfkem, kterého jsem znala už jako malého kluka. V seriálu Ulice jsem hrála ředitelku školy, do které chodil, a to byla mimochodem taky dost příšerná osoba,“ vysvětlila bývalá manželka moderátora Jana Krause (66) se smíchem.

Zda se kriminalistům podaří najít vraha atraktivní zaměstnankyně Zlatých časů, se dozvíte už dnes večer ve 20.20 na televizi Nova, do té doby si můžete alespoň prohlédnout snímky z nejnovější epizody populárního detektivního seriálu...

VIDEO: Jiří Hána porovnává Patrika z Ulice s Kovářem ze Specialistů.

Fotogalerie
38 fotografií