Popularita svérázného seriálu Most! narůstá geometrickou řadou, a to dokonce i přesto, že seriál neběží v hlavním vysílacím čase, tedy klasicky od osmi hodin.

Zatímco minulý týden si čtvrtý díl vychutnalo v premiéře 1,46 milionu diváků, kteří byli svědky založení organizace Snědá tíseň, tento týden k televizním obrazovkám usedlo neuvěřitelných 1,52 milionu diváků. Patrně proto, aby zjistili, jak se příběh vyvíjí. A o humor ani tentokrát rozhodně nebyla nouze!

Tvůrci Mostu! si jistě musejí mnout ruce radostí, protože tenhle seriál zpočátku nevypadal na hit. Navíc se pyšní notně specifickým slovníkem, který nemusí sednout každému. A přesto to byla trefa přímo do černého! A nejnovější hlášky, jako třeba „Luďane, slyšel jsem dotace?“, nebo „aby bylo jasno, dělám to jen pro prachy“, jistě brzy zlidoví.

Na druhém místě sledovanosti se pak umístil další pořad České televize, druhá řada kriminálního seriálu Rapl, s úctyhodnými 1,27 milionu diváků. Ty připoutalo do gaučů a křesel napínavé vyšetřování případu s ohořelým mrtvým tělem na kališti a navíc obavy o život patologa Knechta v podání Miloše Černouška (64). Ten mimo jiné září i v Mostu! jako věčně opilý kněz.

Za sebou nechaly tyto dva pořady novácké Specialisty (po osmé hodině si je pustilo 915 tisíc diváků, o půl desáté 848 tisíc), Modrý kód na Primě (745 tisíc diváků), Reportéry ČT i detektivní Námořní vyšetřovací službu.

A až na osmém místě v žebříčku sledovanosti se umístila kdysi tolik populární kulinářská show Ano, šéfe! na Primě. Gastronom a šéfkuchař Zdeněk Pohlreich v kladenské restauraci Kongo zaujal pouhých 295 tisíc diváků. To je ovšem dost tragické v porovnání se zlatými časy pořadu, kde drsný humor Pohlreicha přilákal k obrazovce i milion diváků. Ostatně ještě nedávno dosahoval na solidních 650 tisíc. Jenže teď se objevil drsný soupeř...

VIDEO: Trailer k seiálu Rapl 2

Fotogalerie
37 fotografií