„Občas nám zapomenou říct, že ji budou točit na zemi nebo hlavou dolů, tak to pak musíme narychlo upravovat, aby to účes vůbec vydržel,“ směje se vlasová specialistka, která bdí nad ostatními kadeřnicemi. Aby mohla herečka vplout na parket s culíkem, když má v běžném životě kratší mikádo, musí se v zákulisí odvést pořádný kus práce.

40 minut a dost

„Nejjednodušší věci jsou pro nás nejpracnější. Třeba cop nebo drdol vypadá složitě, přitom zapletete, stáhnete gumičkou a culík se případně přišije. Nejsložitější jsou účesy, které jsou navenek vzdušné. Jenom tak lehce sepnuté vlasy, které nesmí ulítnout,“ popsala Hašková s tím, že na každou hlavu mají jen 40 minut.

Nalakovat to nestačí. Musíme to učesat trochu jiným způsobem než běžným. Hodně se používají gumičky. Chcete někam dát pramen, tak ho v určitém místě zpevníte gumičkou a přes ni ho teprve přiděláte k hlavě,“ popsala vlasová kouzelnice složitý proces.

„Verču má na starosti kadeřnice Adéla Nováková, která si pochvaluje hlavně její mikádo. Můžete přidělávat příčesky a prodlužovat, nebo naopak. Upřímně? Vytvářet krátké vlasy někomu, kdo je má pod zadek, je tak nákladné, že se to často nedělá!“ uzavřela Hašková.

Jak se čaruje?

Vlasy se dělají úplně naposledy. Podle vlasové stylistiky všechno začíná u tanečníka Michala Necpála (31) a jeho choreografie. „On udělá tanec, vybere hudbu, navrhne se kostým a pak přicházíme na řadu až my,“ svěřila hlavní vizážistka StarDance Blanka Hašková. Práce jim nekončí ani po přenosu. „Než je z toho dostaneme, jsme tam tak do jedenácti. Sami by se z toho nevymotali,“ dodala.

VIDEO: Veronika Arichteva: Kvůli StarDance jsem bez energie, je to nepříjemné

Video
Video se připravuje ...

Veronika Arichteva: Kvůli StarDance jsem bez energie, je to nepříjemné Tereza Kühnelová, Blesk

Fotogalerie
23 fotografií

StarDance 2018

Taneční páry Porota Předchozí vítězové

Devátá řada pořadu StarDance ... když hvězdy tančí začala v sobotu 13. října. Moderování se znovu ujmou Marek Eben a Tereza Kostková. Mezi prvními potvrzenými soutěžícími byla hvězda seriálu První republika Veronika Arichteva nebo moderní pětibojař David Svoboda.

Kdo vypadl:

Monika Bagárová Daniela Šinkorová Adam Mišík Richard Genzer Dalibor Gondík Daniela Písařovicová Veronika Arichteva