Těžko říct, jaká je aktuálně nálada v královském paláci. Vévoda ze Sussexu, který žije v Kalifornii se svou paní Meghan Markleovou a jejich dvěma dětmi, synkem Archiem (4) a dcerkou Lilibet (2), je už nějakou dobu se svými rodinnými příslušníky na kordy. Nenavštívil je ani, když byl v nedávné době několikrát „na otočku“ v Anglii - a člověk se tomu ani nediví. Jeho autobiografie Náhradník byla plná šokujících informací a nařčení, pro která si princ Harry rozhodně nezískal velké sympatie ani svých bližních, ani široké veřejnosti.

Podle zdrojů z princova okolí však Harry telefonoval v úterý 14. listopadu se svým otcem, králem Karlem III. (75), aby mu popřál k narozeninám, a všichni nyní doufají, že je to jakousi olivovou ratolestí směrem ke královské rodině, aby je alespoň před vánočními svátky vzali na milost. Šušká se, že Harry a Meghan by klidně přijali pozvání strávit s nimi svátky v Sandringhamu - pokud tedy takové pozvání vůbec přijde. Přesto je však již nyní jasné, že by na rozdíl od ostatních potřebovali „zvýšenou ochranu“.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Listování »ubrečenými« memoáry prince Harryho pdc, blp, Červený Chebotareva

Princ a jeho manželka se totiž rádi stylizují do princezny Diany (†36) - však kdo by si nevzpomněl na jejich „dramatickou“ historku o pronásledování paparazzi, která však podle svědků vůbec dramatická nebyla? Rovněž si potrpí na neustálé obklopení bodyguardy, kteří by měli být ideálně placeni králem (tedy z peněz daňových poplatníků). To jim však již Karel III. v minulosti několikrát zatrhnul, a tak se do Anglie ani jeden z nich dvakrát nehrne, necítí se tam bezpečně. Pobyt za Lamanšským průplavem to dost komplikuje.

Jisté však je, že se sám král nechal slyšet, že by rád „trávil více času se svými vnoučaty“. Princ Harry a Meghan byli totiž naposledy na Vánoce v Sandringhamu v roce 2018, a od roku 2020, kdy se Sussexští odstěhovali za velkou louži do USA, se v Anglii neukázala ani Meghan, ale ani Archie s Lilibet. Po Náhradníkovi navíc Harry veřejně prohlašoval, že požaduje omluvu od svých bližních za to, jak se k němu a jeho ženě chovali. Zřejmě proto nyní potřebují „formální pozvání“ od krále nebo Buckinghamského paláce...
Fotogalerie
54 fotografií

Anketa

Kdo z královské rodiny je vám nejsympatičtější?

Král Karel III.
Camilla
William
Kate
Harry
Meghan