Nové periodikum Byline Times se detailně podívalo na zoubek rozsáhlé kauze kolem novináře Dana Woottona, jenž aktuálně čelí obvinění ze získávání informací nelegálním způsobem. Jedna z větví případu se týká i královské rodiny, a obvzláště prince Harryho

Zrzavý princ totiž Woottona v minulosti obvinil z toho, že uplácel zaměstnance Buckinghamského paláce, aby mu dodávali exkluzivní informace. Zajímat ho mělo všechno kolem Harryho a Meghanina odchodu ze služeb monarchie i novinky o jejich synovi Archiem, který se narodil 6. května 2019. 

Williamův kamarád

Problém nastal, když naštvaný Harry mezi donašeči jmenovitě obvinil oblíbeného zaměstnance svého bratra prince Williama. Mělo jít o Williamova dobrého přítele a zároveň člena jeho oddělení komunikace. Jeho partner/ka měl/a (pohlaví a identita nebyly zveřejněny) od Woottona inkasovat na 4 tisíce liber, tedy zhruba 122 tisíc korun.

Jenže obvinění Williamova kamaráda a dosud věrného zaměstnance se v rodině absolutně nesetkalo s kladným přijetím. Karel III. ho podle listu vnímal jako přímý útok na královskou rodinu. 

Konec dohody!

Když Harry mužovo jméno z dokumentů odmítl vymazat, Karel III. přistoupil k ráznému kroku a vyškrtl svého mladšího syna z tzv. Sandringhamské dohody, která vznikla v lednu 2020 ještě pod dohledem královny Alžběty II. (†96). Harrymu a Meghan měla umožnit opustit služby monarchie ve Spojeném království a pokračovat v nich za oceánem v Severní Americe. V té době přechodně přebývali v Kanadě. 

Anketa

Kdo z královské rodiny je vám nejsympatičtější?

Král Karel III.
Camilla
William
Kate
Harry
Meghan

Události vedly až k tomu, že král Harryho o pár týdnů později připravil o jeho pravidelnou rentu v hodnodě bezmála 20 milionů korun ročně. A rovnou mu sebral i nárok na ochranku z příslušníků Scottland Yardu. 

Možná se vám právě vybavuje Harryho a Meghanino nechvalně proslulé interview s legendou americké televize Oprah Winfreyovou (69), které nedlouho poté následovalo. Je pravděpodobné, že právě tyto otcovy kroky prince tehdy tak rozčílily, a proto tak vášnivě popisoval, jak se najednou musí v USA otáčet a uzavírat jednu lukrativní dohodu za druhou. 

 

Video
Video se připravuje ...

Rusové využívají pozemky v ČR bezplatně! Evakuace Čechů ze Súdánu. Polární záře v Česku! Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters, Amatérská meteorologická společnost

Fotogalerie
112 fotografií