Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nový dokument prince Harryho: Zase lži?! Řada tvrzení už byla vyvrácena!

/
  • Princ Harry zavzpomínal na léta v armádě.
    2. září 2023 ● 05:00

    Na Netflixu je ke shlédnutí nový dokument prince Harryho (38) Nezlomná srdce (v originálě Heart of Invictus) a urozený zrzek už to zase schytává ze všech stran. V novém díle si totiž opět stěžuje na všechno možné, realita je ale prokazatelně odlišná! 

    Redakce webu Daily Mail si posvítila na jednotlivá Harryho tvrzení a důkladně analyzovala, zda se zakládají na pravdě. Bohužel Harry z toho příliš dobře nevyšel! V čem měl už zase lhát? 

  • 1.

    PTSD a žádná podpora

    TVRZENÍ: Po smrti své matky a po návratu z Afghanistánu Harry trpěl posttraumatickou stresovou poruchou (post-traumatic stess disorder, PTSD), s níž se mu nedostávalo žádné podpory. „Neměl jsem žádnou podpůrnou strukturu, síť nebo pomoc odborníků, jaké mám dnes,“ uvedl princ. 

    SKUTEČNOST: V roce 2017 Harry v rozhovoru prozradil, jak mu bratr William (40) po smrti princezny Diany (†36) aktivně pomáhal. Novinářce Bryony Gordonové z deníku The Telegraph v jejím podcastu Mad Worl řekl následovné: „Pro mě osobně byl můj bratr... Bože požehnej mu, byl mi obrovskou oporou. Pořád mi říkal, že to není správné, že to není normální, že si o tom musím s někým promluvit, že je to v pořádku.“

     

    Ve své knize Náhradník se Harry také rozplývá nad svými bývalými osobními tajemníky Jamiem Lowtherem-Pinkertonem - nesmlouvavým bývalým důstojníkem SAS, který pomáhal organizovat jeho druhou cestu do Afghánistánu a kterému „důvěřoval od samého začátku“ - a Edem Lane Foxem, někdejším kapitánem domácího jezdectva, který měl „talent proniknout do podstaty věci“. 

     

    Podle zdrojů webu to ukazuje, že byl Harry obklopen lidmi, kteří měli ty správné zkušenosti a snažili se mu aktivně pomoci.

  • 2.

    Média ignorují vojáky

    TVRZENÍ: Britská média podle Harryho zcela ignorovala padlé a zraněné vojáky VB v Afghánistánu. Když vyprávěl, jak v roce 2008 viděl všude kolem sebe zraněné vojáky, pronesl: „Byl jsem naštvaný, že o tom média neinformovala.“

    SKUTEČNOST: O úmrtích a zraněních britských vojáků v Afghánistánu se hojně informovalo a dostaly se i na první stránky novin. Zprávy byly sestaveny z oficiálních oznámení zveřejněných ministerstvem obrany, která obsahovala fotografie a pocty velících důstojníků. Na internetových stránkách BBC je dodnes uvedeno všech 136 britských vojáků, kteří tam přišli o život.

     

    Mnoho válečných zpravodajů se dostalo k akci stejně blízko, ne-li ještě blíže než Harry, a zaplatilo za ni životem. Podle Výboru na ochranu novinářů bylo od roku 1992 při pokrývání událostí v Afghánistánu zabito 79 lidí a mnoho dalších bylo zraněno.

  • 3.

    Harryho turnus v Afghánistánu

    TVRZENÍ: Podle Harryho britský tisk „zničil“ jeho nasazení v Afghánistánu.

    SKUTEČNOST: Britská média jeho turnus v roce 2008 pečlivě tajila. Jeho krytí prozradil americký web Drudge Report se „světově exkluzivním článkem“ o „Harrym Hrdinovi“ a australský ženský časopis New Idea. Harry v dokumentu Netflixu vypráví, jak ho rozzlobilo, že musel být kvůli bezpečnosti své i ostatních vojáků evakuován poté, co bylo odhaleno jeho nasazení.

  • 4.

    Invictus Games

    Dokument Nezlomná zrdce (Heart of Invictus) mapuje osudy šesti účastníků celosvětové soutěže Invictus Games 2022. Tu založil princ Harry v roce 2014 na pomoc zraněným vojákům. Každý rok se v soutěži utkávají muži i ženy jak z řad veteránů, tak i aktivních vojáků. Harry v dokumentu zavzpomínal i na své vlastní roky u armády. 

    Video
    Video se připravuje ...

    Usmiřovací cesta Harryho a Meghan: 15 minut s Charlesem a strach z Williama? Profimedia.cz

    Fotogalerie
    314 fotografií

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

Megera z Makrel: 🤣🤣🤣 čo chce ešte “dokumentovat”????? 🤣🤣🤣 On neni normálny! 🤦🏻‍♀️

(02. 09. 2023 16:12)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy