Když po bohoslužbě z baziliky Nanebevzetí Panny Marie vynášeli rakev, Patejdl se sám doprovázel písní Ja viem. Následně černý mercedes s rakví a za ním šedivý mercedes vyrazily ze Strahova přes Vltavu směrem na Strašnice.

V místním krematoriu došlo k žehu. Druhého smutečního a neveřejného aktu se zúčastnila jen manželka Milka, syn Benjamin a Vašova sestra Otilie. Maminka Otilie raději zůstala v modlitbách na Strahově a počkala na návrat příbuzných. Byl to pro ni nejhorší den v životě, musela pohřbít milovaného syna. 

Posléze se rodina a pozvaní přátelé přesunuli na smuteční kar do restaurace Sv. Norbert v areálu strahovského kláštera. Na žal si s rodinou připil třeba Felix Slováček, Zdeněk Merta nebo Leona Machálková

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Vašo Patejdl (†68): V posledním rozhovoru s Bleskem mluvil o své rodině! David Turek

U Tygra

Před pohřbem se nesly informace, že oficiální kar bude v hospodě U Tygra. Zpěvák, textař a spoluzakladatel legendární skupiny Elán tam ostatně patřil ke štamgastům.

„Pieta v hospodě U Tygra není oficiální akce,“ řekl ale pro TN.cz Patejdlův manažer Jiří Strážnický. „Oficiální kar pro rodinu a přátele bude vedle baziliky, kde se koná pohřeb. Všechny ostatní akce jsou nekorektní,“ upřesnil.

Přesto se v hospodě, kam na pivo chodili i spisovatel Bohumil Hrabal nebo prezident Václav Havel, ve středu večer na Vaša pilo. Za doprovodu muzikantů se tam též zpívaly jeho hity. Partička od Tygra na svého štamgasta nezapomněla...

Fotogalerie
371 fotografií