Skon hvězdy skupiny Elán Vaša Patejdla, který podlehl rakovině slinivky břišní, všechny zasáhnul. Kromě mnoha osobností československé hudební scény dokonce i některé politiky - například Andreje Babiše, jenž vyrazil na poslední rozloučení s tímto významným hudebníkem. Jenže vzhledem k tomu, že kapacita baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Strahově je omezená, směli do ní pouze pozvaní hosté. Všichni se museli prokázat pozvánkami a jejich jméno muselo být na speciálním seznamu. A to Babišovo tam nebylo...

„Já jsem se tam snažil o low profile, byl jsem vzadu. A samozřejmě, Vašo Patejdl byl ode mě starší - o měsíc a osm dní přesně. Byl jsem i na pohřbu Žbirky, tam žádné pozvánky nebyly, tak jsem tam šel. Tady jsem nevěděl, že je nějaká pozvánka, no,“ vysvětloval někdejší český premiér Blesku, proč byl po svém příchodu požádán, aby si stoupl stranou, zatímco hosteska volala telefonem na všechny strany, aby vzniklou situaci co nejrychleji vyřešila. Nakonec byla učiněna výjimka a Babiš byl na pohřeb přece jen vpuštěn.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Vašo Patejdl (†68): V posledním rozhovoru s Bleskem mluvil o své rodině! David Turek

Jak Babiš přiznal, on sám patří mezi velké fanoušky Elánu. Dokonce se objevil i na posledním vystoupení Vaša Patejdla na Benátské noci, konkrétně 27. července. Tehdy se na Babišově instagramu objevil sestřih, co ho zachycoval, jak se skvěle baví, tančí, dává si panáčky... a užívá si svou oblíbenou hudbu. „Takže samozřejmě je to naše mládí, Baláž byl můj spolužák z výšky, takže jsme spolu vyrostli. Mám už lístky na Elán na příští rok, vlastně oni budou mít 70,“ doplnil Babiš.

Hudbu Elánů a Vaša Patejdla, jenž stojí i za úspěšnými muzikály Osmý světadíl či Voda (a krev) nad vodou, měl ovšem rád zřejmě jenom známý politik, nikoliv už jeho paní. Ta se patrně raději chystala na Elite Model Look, nejprestižnější modelingovou soutěž, co se konala na Pražském hradě. Na akci do Španělského sálu, co měla začátek až o několik hodin později, pak Monika Babišová (49) dorazila perfektně načesaná, nalíčená a ve fialových šatech dlouhých až na zem, které jí velice slušely.

Fotogalerie
312 fotografií