Sarah Fergusonové, člence britské královské rodiny, byla objevena časná forma nemoci po rutinní, běžné kontrole. Ta odhalila anomálie, které se musely začít promptně řešit... a hlavně léčit. Kvůli děsivé diagnóze rakoviny prsu dokonce musela bývalá manželka prince Andrewa absolvovat bezodkladnou operaci. Ta se uskutečnila v Nemocnici krále Edwarda VII. v Marylebonu v centru Londýna - což byl, jak nyní vidíme, důvod, proč tento rok chyběla na dostizích v Ascotu. 

Není ale divu, že její zdraví pro ni bylo důležitější nežli koně. Naštěstí se ukázalo, že zákrok byl úspěšný - a podle jednoho z jejích přátel, který promluvil pro deník The Sun, je prognóza pacientky dobrá. A to především díky včasnému odhalení rakoviny. Sarah se momentálně zotavuje po operaci doma ve Windsoru v hrabství Berkshire, kde jsou jí ze všech sil nápomocní jak bývalý manžel, tak i jejich dcery, princezny Beatrice (34) a Eugenie (33).  A takovou oporu nyní velice potřebuje.

Video
Video se připravuje ...

Největší královské skandály Videohub

„Vévodkyně chce vyjádřit své nesmírné poděkování všem zdravotníkům, kteří jí v posledních dnech pomáhali. Je také velice vděčná personálu mamografie, kteří identifikovali její nemoc, co byla jinak bez příznaků, a věří, že její zkušenost podtrhuje důležitost pravidelného screeningu,“ uvedl mluvčí dámy, které se říká Fergie. Na sociální síť pak vévodkyně z Yorku napsala své poděkování za laskavost a podporu všem svým followerům.

Fotogalerie
48 fotografií