Během své návštěvy na zámku Hillsborough v irském Belfastu se novopečený král Karel III. s chotí Camillou zapsali do knihy návštěv. Když se ale pavnovník chopil pera, psací pomůcka ho pořádně potrápila! 

Během zapisování svého jména mu totiž plnicí pero znečistilo prsty. „Zpropadená věc!“ ulevil si dokonce a bylo vidět, že je ze záležitosti rozčilený. Královna Camilla náledně poznamenala, že z pera uniká inkoust a požádala o náhradu. 

Jde přitom už o druhý incident s perem, který nového krále potkal od jeho jmenování – a lidé z toho proto mají legraci... K prvnímu inccidentu došlo již během Karlova skládání přísahy. Když chtěl přísahu podepsat, překážela mu při tom náhradní pera a on tak v historické chvíli poněkud vtipně zazmatkoval. 

 

 

Zemřela královna Alžběta II.
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
Datum:
Zobrazit další dny
 
22:17
9. 9. 2022

Děkujeme, že jste s námi dnes sledovali dění kolem úmrtí královny Alžběty II. Zítra Vám opět budeme po celý den přinášet nejnovější zprávy. Dobrou noc.

 
21:56
9. 9. 2022

Brány Buckinghamského paláce jsou po smrti královny obsypány květinami truchlících občanů.

 
21:35
9. 9. 2022

Princezna Anne, jediná dcera královny Alžběty II., se podělila o své vzpomínky na dovolenou se svou rodinou. Pro BBC řekla, že královna ráda trávila čas se svou rodinou, protože jí to umožnilo být z očí veřejnosti. „Byly to časy, které si užívala nejvíce.“

Video
Video se připravuje ...

Hodina dějepisu 30: Královna Alžběta II. měla vášnivý vztah. Do prince Philipa se zamilovala už ve 13 letech. 

 

Fotogalerie
250 fotografií