Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Poslední hodiny Alžběty II. (†96): Vzpomínky na Philipa (†99) a slova o posmrtném životě!

/
  • Alžběta II. si poslední dny užívala.
    14. září 2022 ● 05:00

    Zesnulá britská panovnice Alžběta II. (†96) trávila ve skotském sídle Balmoralu své poslední dny v poklidné a příjemné atmosféře. Podle jejích blízkých sledovala televizi, četla oblíbené noviny Racing Post, a hlavně si užívala čas s blízkými. S jedním z doktorů si povídala o posmrtném životě a vzpomínala na zesnulého prince Philipa (†99).

  • 1.

    Naposledy v Balmoralu

    Usedlost u řeky Dee ve Skotské vysočině je jako stvořená pro dovolenou. Královna Alžběta II. zde trávila každé léto tři měsíce. Do Balmoralu dorazila naposledy 23. července. Letěla soukromou helikoptérou a očekávalo se, že na zámku zůstane minimálně do října. Nakonec v sídle strávila poslední dny a hodiny svého života. 

    Hrad Balmoral
    Autor: Instagram

  • 2.

    Návštěva nejlepší kamarádky

    Na zámku měla panovnice vše, na co jen mohla pomyslet. Denně se věnovala svým oblíbeným kratochvílím. Mezi ty patřilo čtení dostihových novin Racing Post nebo sledování televize. Poslední dny byla po jejím boku nejlepší kamarádka Angela Kellyová. Ta byla mimo to i její osobní asistentkou. 

    Video
    Video se připravuje ...

    Dětství a dospívání Alžběty II. před nástupem na trůn Videohub

  • 3.

    Myslela na Philipa

    Jak uvedl britský deník The Sun, krátce před smrtí za Alžbětou přijel i doktor lain Greenshields. Popsal, že i přes špatný stav nebyla britská panovnice ve špatném rozmaru. Právě naopak. „Měla opravdu dobrou náladu,“ řekl s tím, že prý velmi mile mluvila o zesnulém princi Philipovi

    Portrét Alžběty II. a prince Philipa od Annie Leibovitzové
    Autor: Instagram

  • 4.

    Posmrtný život

    Jako by královna byla se smrtí smířená, řešila se svým doktorem téma posmrtného života. Jedním dechem prý dodala, že je ráda, že může trávit čas ve svém milovaném domově v Balmoralu. „S velkou pýchou si prohlížela místní zahrady. Myslím, že přesně tady chtěla trávit své poslední dny,“ uvedl Greenshields. 

    Video
    Video se připravuje ...

    Jaký byl kouzelný život královny Alžběty II.? Videohub

  • 5.

    Dál už to každý zná...

    Alžběta II. zemřela v úctyhodném věku

    Britská královna zemřela 8. září ve věku 96 let. Byla nejdéle vládnoucí panovnicí v britských dějinách. Její odchod pak téhož dne potvrdil Buckinghamský palác.

    Novým britským králem se stal nejstarší syn Alžběty II. princ Charles. Zdravotní stav Alžběty II. se v posledních dnech před jejím odchodem zhoršoval a její lékaři dávali najevo, že jsou jím znepokojeni.

    Král Karel III. ve Westminster Hall
    Autor: Reuters

  • 6.

     
    5:26
    20. 9. 2022

    Královna Alžběta II. strávila na trůně 70 let a dožila se 96 let a zdálo se, že její vláda nikdy neskončí a že ona sama je nesmrtelná. Její úmrtí ale připomnělo lidem v Británii i po celém světě, že smrtelnosti a nevyhnutelnému toku času nedokáže vzdorovat nikdo, ani monarcha, napsala agentura AP.

    Mnozí Britové se teď obracejí na terapeuty nebo psychology a popisují jim, že smrt královny v nich znovu probudila zármutek nad vlastními blízkými, o které přišli už dříve.

     
    5:23
    20. 9. 2022

    Královská rodina sdílela fotografii a dojemná slova na rozloučenou pro zesnulou královnu.
    „Kéž ti zástupy andělské zpívají ke tvému odpočinku. V láskyplné vzpomínce na Její veličenstvo královnu,“ stojí v příspěvku.

     
    5:19
    20. 9. 2022

    Dobré ráno, také dnes Vám budeme přinášet informace z Velké Británie, která se vzpamatovává z odchodu své královny Alžběty II.

    Kompletní online

    Video
    Video se připravuje ...

    Královna Alžběta a její chaty, chalupy, paláce a letní sídla Videohub

    Fotogalerie
    54 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

Sýkorka Borka: Na to, ako reagujú ľudia na jej úmrtie, by sa mali dôkladne pozrieť naši politici.Neviem koľkí budú takto - s ozajstnou úctou a smútkom - reagovať, ak niekto z nich zomrie.Ani po podrážku tejto panovníčky a političky nesiahajú.Ani jeden jediný!

(14. 09. 2022 13:40)

prochaskanamoste: Vyrovnaná ve smrti, jako v celém životě, bez výkyvů, vždy pevně nohama na zemi. Nastavila šlechtě, ale i všem lidem laťku hodně vysoko. V obrovském bohatství skromná, pracovitá do posledních dnů, milující, udávající směr i tón, nepodléhající módním zavlněním.....jeden diskutující zde napsal, chodila oblékaná podle počasí, vždy krásná, upravená, nikoliv podle módních vlnek.

(14. 09. 2022 09:08)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy