Podle britských médií lze očekávat, že princ William půjde bok po boku s bratrem Harrym v průvodu za rakví s ostatky britské královny Alžběty II. Informace se vyrojily poté, co William nabídl Harrymu zakopat válečnou sekyru. Pozval ho totiž na obchůzku, během níž společně zdravili truchlící obyvatelé Británie. Ti se shromáždili před hradem Windsor, aby uctili památku zesnulé panovnice. Královští experti tak usoudili, že alespoň na dobu státního smutku odloží stranou své neshody a budou stát při sobě.

Bratři byli spolu spatřeni naposledy loni v dubnu na pohřbu prince Philipa (†99). Už tam ale nedrželi při sobě. Jejich bratranec a britský aristokrat Peter Phillips je na posledním rozloučení rozsadil.

Královská rodina, zejména pak nový král Karel III., bude podle předpokladů shovívavý i ke svému mladšímu bratru princi Andrewovi. Vévoda z Yorku by mohl zaujmout místo vedle ostatních členů královské rodiny během královnina pohřbu. Podle britských zdrojů by bylo ve skutečnosti nemyslitelné, aby šel v průvodu někde stranou a ne s rodinou. Přece jen, i přes veškeré eskapády, je to stále královský syn. Nicméně ani po pohřbu se nebude moct nadále věnovat veřejným aktivitám jménem královské rodiny.

Už před časem byl „vyškrtnut“ z královských povinností a aktivit. A to kvůli jeho skandálu, kdy byl obviněn z údajného sexuálního zneužití tehdy 17leté Virginie Giuffreové. Také je zapleten do sexuálních afér pedofilního miliardáře Jeffreyho Epsteina. Princ Andrew byl tak nucen vrátit královně všechna jmenování do čestných vojenských a charitativních pozic, v nichž královnu zastupoval.

5:26
20. 9. 2022

Královna Alžběta II. strávila na trůně 70 let a dožila se 96 let a zdálo se, že její vláda nikdy neskončí a že ona sama je nesmrtelná. Její úmrtí ale připomnělo lidem v Británii i po celém světě, že smrtelnosti a nevyhnutelnému toku času nedokáže vzdorovat nikdo, ani monarcha, napsala agentura AP.

Mnozí Britové se teď obracejí na terapeuty nebo psychology a popisují jim, že smrt královny v nich znovu probudila zármutek nad vlastními blízkými, o které přišli už dříve.

5:23
20. 9. 2022

Královská rodina sdílela fotografii a dojemná slova na rozloučenou pro zesnulou královnu.
„Kéž ti zástupy andělské zpívají ke tvému odpočinku. V láskyplné vzpomínce na Její veličenstvo královnu,“ stojí v příspěvku.

5:19
20. 9. 2022

Dobré ráno, také dnes Vám budeme přinášet informace z Velké Británie, která se vzpamatovává z odchodu své královny Alžběty II.

Zobrazit celý online

Video
Video se připravuje ...

Královna Alžběta a její chaty, chalupy, paláce a letní sídla Videohub

Fotogalerie
67 fotografií